Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2013 00:30

Костянтин Хабенський зіграв учителя географії

  Кадр з фільму "Географ глобус пропив"
Кадр з фільму "Географ глобус пропив"

— Це справді Хабенський? Так молодо виглядає. Мабуть, добре загримували. Думала, він "адмірал", а він невеликого зросту, — каже літня жінка гримерам.

У пермській школі №1 російський режисер 53-річний Олександр Велединський торік знімав стрічку "Географ глобус пропив". Фільм змагатиметься в міжнародній програмі Одеського кінофестивал. Його проводять учетверте. Триватиме з 12 по 26 липня.

До конкурсу відібрали картини 11 режисерів. 9 червня "Географ глобус пропив" здобув головну нагороду на фестивалі "Кінотавр" у Росії. 41-річний Костянтин Хабенський грає в ньому пермського неробу Віктора. Під тиском дружини влаштовується на роботу до школи. Єдина вакансія тут — учитель географії.

— У нас фільм не про школу і не про алкоголіка, — пояснює  режисер. Він співавтор російських серіалів "Далекобійники", "Бригада". — У Росії п'ють або від щастя, або з горя. Це картина про нашу ментальність.

Віктор працює в школі та залицяється до викладачки німецької. А його дружина Надя закохується у чоловікового однокласника. Ще Віктора таємно любить його учениця Маша.

Про розчарування в першому коханні — і робота 60-річного режисера Ульріха Зайдля. "Рай. Надія" — історія про 13-річну Мелані, яка приїхала на літні канікули до табору для дітей із зайвою вагою. Вона закохується у 40-річного лікаря. Вечорами грає в "пляшечку". Слухає про перший сексуальний досвід подруги у 12 років. Пробирається нишком на дискотеку вночі або по шоколадні тістечка на кухню.

— Я зрозумів, що людям подобається дивитися на красивих дівчат. І ще більше подобається, якщо вони роздягнені, — говорить Пол Реймонд у фільмі "Король Сохо". Біографічну стрічку зняв 52-річний британець Майкл Вінтерботтом. Його персонаж учить оголених жінок у трусиках із золотими блискітками правильно рухати стегнами. Цю роль зіграв 47-річний Стів Куґан.

"Королем Сохо" прозвали порнобарона Британії. 1958-го він відкрив перший нічний стрип-клуб у країні. Видавав журнали для дорослих. Став мільярдером. Коли дружина заставала його з новою коханкою, дарував їй діамантову обручку. Присягався, що більше її не зраджуватиме. Але британських моделей Джоанну Геста та Шанін Лінтон змінювала чеська красуня Вероніка Земанова або ж порнозірка Фіона Річмонд.

В "Елітній спільноті" американської режисерки 42-річної Софії Копполи підлітки пробираються в будинки знаменитостей — акторів і співаків Періс Хілтон, Орландо Блума, Ліндсі Лохан. Крадуть звідти годинники, коштовності та дорогий одяг. Періс Хілтон дозволила зняти кілька сцен у своєму домі в Каліфорнії. У стрічці показали полички, заставлені тисячами її босоніжок, та кімнату-клуб із жердиною для стриптизу. Одну з юних грабіжниць грає акторка Емма Вотсон. Її героїня мріяла стати знаменитістю.

Фільми показуватимуть у фестивальному палаці, центрі "Родина", кінотеатрі "Сінема-сіті" та залі ""U-Сінема". Також будуть покази просто неба на Потьомкінських сходах та Ланжеронівському узвозі.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Хабенський зіграв учителя географії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути