четвер, 30 жовтня 2014 15:10

"Чорний список" російських культурних діячів може розширитися

"Чорний список" російських культурних діячів може розширитися
Фото: Сергія Марченка

Міністр культури України Євген Нищук зазначає, що до переліку персон нон-грата потрапили російські громадяни - діячі мистецтв, і допускає, що цей список може бути розширений.

"Це торкнулося російських громадян - діячів мистецтв, які неодноразово висловлювалися на підтримку агресії Російської Федерації проти України і підтримували бойовиків і терористичні групи", - повідомив Інтерфакс-Україна із посиланням на джерело у Мінкульті.

На уточнююче запитання щодо розширення списку в майбутньому міністр сказав: "Цей список в компетенції органів СБУ, МЗС і Генпрокуратури. Якщо вони побачать в інших діячів кричущі факти того, що вони порушують наші цінності і підтримують агресію, то це в їх компетенції розширювати даний список".

Нагадаємо, 28 жовтня Кабмін схвалив перелік з 14 осіб, які стали персонами нон-грата в Україні у зв'язку з їх антиукраїнською позицією, однак розголошувати цей список за міжнародними нормами влада країни не буде.

Зараз ви читаєте новину «"Чорний список" російських культурних діячів може розширитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі