Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2013 10:16

Бруд елітного суспільства та найромантичніший персонаж Франції - українцям покажуть "Вечори в Карлових Варах"
10

Велика краса
Велика краса
Велика краса
Урок Фауста
Урок Фауста

Завтра у Києві, Одесі та Львові починаються "Вечори в Карлових Варах". Покажуть кращі фільми знаменитого міжнародного кінофестивалю за останні 50 років. Відкриється добірка новим фільмом відомого італійського режисера Паоло Соррентіно - "Велика краса".

Головний герой Соррентіно - розчарований в усьому 65-річний журналіст. Він відвідує шикарні обіди, влаштовує розкішні вечірки на терасі своєї квартири з видом на Колізей, спостерігаючи за гостями, марнотратниками життя. За словами режисера Паоло Соррентіно у фільмі він підкреслює відчуття глибокої розчарованості, пересиченості і відрази, випробуване ним на римських вечірках... Але в той же час наголошує, що це фільм про суперечливий Рим, у якому поєднується грішне з праведним.


Також на фестивалі знову покажуть на великому екрані найкасовіший фільм за останні 20 років - "Амелі". У 2001 році ця романтична комедія не тільки отримала гран-прі в Карлових Варах, а й отримала 5 номінацій на премію "Оскар". Юна і сором'язлива парижанка Амелі живе у світі власних фантазій. Одного вечора вона знаходить у своїй ванній кімнаті коробку з олов'яними солдатиками та скляними кульками, що належали невідомому хлопчику, який жив колись у її квартирі. Амелі вирішує повернути ці речі уже дорослому чоловікові.


Покажуть і сюрреалістичну анімацію видатного чеського мультиплікатора Яна Шванкмайера "Урок Фауста". Це авторська інтерпретація відомої міфічної історії про доктора, який продав душу дияволові.


Завершує добірку трагікомедія "Відрив" найвідомішого чеського режисера у світі та дворазового лауреата премії "Оскар" - Мілоша Формана. У своєму першому фільмі, знятому в США, режисер розмірковує на вічну тему конфлікту батьків і дітей. Героїня фільму не в змозі порозумітися зі своїми батьками і тікає з дому. Її батько і мати вирушають на пошуки, зустрічають таких самих батьків і відкривають заново для себе життя.

Фільми показуватимуть у трьох містах України - Києві (кінотеатр "Київ"), Одесі (кінотеатр "Родина") та Львові (Палац Мистецтв).

Зараз ви читаєте новину «Бруд елітного суспільства та найромантичніший персонаж Франції - українцям покажуть "Вечори в Карлових Варах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі