Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 04:45

Бенюк зіграв українського військового з Донецька

Автор: usfa.gov.ua
  Актори Богдан Бенюк та Анатолій Максим'юк зіграли бійців на Донбасі у воєнній драмедії "Східняк". Це дебютний фільм режисера Андрія Іванюка, заснований на його особистій історії
Актори Богдан Бенюк та Анатолій Максим'юк зіграли бійців на Донбасі у воєнній драмедії "Східняк". Це дебютний фільм режисера Андрія Іванюка, заснований на його особистій історії

Актор Богдан Бенюк у фільмі "Східняк" виконав головну роль українського військового з Донецька. Офіційний постер стрічки презентувало Держкіно.

Автобіографічна драмедія режисера Андрія Іванюка розповідає про день із життя двох бійців на Донбасі. Їдуть у місто Сіверськодонецьк по припаси й забрати командира, за сюжетом.

"Іванюк – ветеран. Поставив кіно на основі своїх щоденників. Він – прототип бійця із Західної України на позивний "Режисер". Його побратима, місцевого жителя з позивним "Борода" грає Богдан Бенюк, - розповідає кінокритик Денис Буданов. - "Східняк" за жанром – роуд-муві та бадді-муві (піджанр, у якому двоє головних героїв пов'язані дружбою. – Gazeta.ua). Це маленьке, діалогове кіно про життя на лінії фронту з правильним, потрібним меседжем – показати портрети воїнів без пафосу. Вони обговорюють війну, життя на Донбасі, мову. Іноді сваряться. Персонаж Бенюка говорить, як у регіоні важко: "Ти от поїдеш потім до себе, а я залишуся".

Прем'єра фільму відбулася торік у національному конкурсі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

"Герой Бенюка - невгамовний оптиміст, здатний вирішити будь-яке питання. Ось і цього разу саме "Борода" відправляється в штаб, щоб "вибити" усе необхідне для забезпечення свого підрозділу. В напарники він бере із собою новачка, якого кличуть "Режисер". Разом їм доведеться їхати крізь блокпости, прифронтові міста й села, зустрічатись із військовими й цивільними та потрапляти в різні халепи - кумедні та не дуже", - йдеться в синопсисі картини.

Стрічкою "Східняк" після завершення карантину кінокомпанія "ІнсайтМедіа" та дистриб'ютор Svoe kino планують розпочати сезон українських кінопрем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точка нуль": вийшов перший фільм ветеранського серіалу про війну на Донбасі

Богдан Бенюк грає головну роль у виставі "Сірі бджоли" за романом Андрія Куркова. Режисер Віталій Малахов поставив спектакль у київському Театрі на Подолі.

Персонаж Бенюка - пенсіонер Сергія Сергійович. Живе в селі на Донеччині Мала Староградовка, яке розташоване в сірій зоні. Там залишилися тільки двоє - він і його колишній однокласник Пашка. Недолюблюють один одного, але змушені миритися із сусідством. До Сергійовича заходять у гості українські військові, а до Пашки - сепаратисти. У Сергійовича одна турбота - як і куди з настанням весни відвезти свої шість вуликів, щоб у меду не було присмаку війни, за сюжетом.

Прем'єра спектаклю відбулася у грудні 2019-го. Отримав премію "Київська пектораль" за "найкращу драматичну виставу".

Зараз ви читаєте новину «Бенюк зіграв українського військового з Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі