понеділок, 05 березня 2012 14:30

Азербайджанець поєднує сміття та світло
8

Фото: Фото з сайту adme.ru
Політ в Баку
Crisis

Азербайджанський художник Рашад Алакбаров належить до плеяди творців, яким вдається створювати закінчені твори за допомогою тіней, що падають від композиції предметів.

У 2001 році Рашад закінчив Азербайджанську державну академію образотворчого мистецтва в Баку. Використання тіней в його інсталяціях стало основним напрямком в його творчості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки благодійникам картину Тиціана повернули громадськості

29 січня 2011 в галереї De Pury Gallery (Лондон) була вперше представлена ??його картина "Політ у Баку". Вона викликала справжній фурор і стала для художника квитком у світ великого мистецтва.

У кожної картини Рашада Алакбарова є своя власна історія, яка описує окремо взяту подію з його життя

Витрати на створення таких картин обмежені купівлею звичайних лампочок. Решту матеріалу можна назвати одним словом - сміття. Його Рашад, в основному, підбирає на смітнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник створює 3D-картини на снігу

На шляху світла виникають композиції зі сміття. В результаті, на білій стіні вимальовуються хитромудрі образи. І не тільки пейзажі та міські мотиви. Наприклад, підвісивши до стелі кілька десятків старих пластикових пляшок, Рашад Алакбаров зумів намалювати портрет.

На думку критиків, використане в роботах Рашада сміття як ніщо інше підкреслює всю трагічність і емоційність розказаних ним історій, в яких багато радості, болю, горя, щастя і самотності.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджанець поєднує сміття та світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі