четвер, 22 березня 2012 15:48

"Яскравих акторів за часів незалежності не з'явилося" - кінокритик

"Яскравих акторів за часів незалежності не з'явилося" - кінокритик
Володимир Войтенко. Фото: mudaky-kino.com.ua

Жодні рейтинги не можуть визначити мистецької вартості твору, вважає кінокритик Володимир Войтенко.

"Мистецтво - це не спорт. Такі опитування - це не серйозно. Сьогодні вийшли такі результати, через десять років - інакше", - сказав Войтенко.

Нагадаємо, вчора Бюро української кіножурналістики спільно з Національною спілкою кінематографістів України оприлюднило результати опитування серед кіножурналістів. В ході опитування експерти назвали кращих українських режисерів та акторів, а також кращі вітчизняні фільми за останні 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Артист" показав, що драма буде актуальною завжди - кінокритик

За підсумками кращим режисером було названо Кіру Муратову. Також три її фільми потрапили до десятки кращих стрічок за період незалежності.

Відповідаючи на закиди щодо того наскільки Муратову можна вважати українським митцем, Войтенко відповів: "Хороша режисерка, чудова навіть, живий класик... Якщо ми почнемо вимірювати, тоді, на чиюсь думку, взагалі можна не знайти українського режисера. Я розумію про що мова, чому про неї хтось так говорить. Але це розмови не про мистецтво".

Також кінокритик оцінив рейтинг найкращих кіноакторів. Половину списку склали актори "старої школи".

"Ви зараз бачите молодих акторів на екрані? Фільмів майже немає, тому й вимірюється те кіно, яке було. Яскравих акторів за часів незалежності не з'явилося, тому що фільмів було дуже мало. І нового українського кінематографу як феномену не з'явилося за 20 років. Це не секрет ні для фахівців, ні для глядачів. Я думаю, що це закономірно, на жаль", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Яскравих акторів за часів незалежності не з'явилося" - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі