вівторок, 13 березня 2012 16:53

"Галас навколо "Серпень. Восьмого" призведе до підвищення інтересу до нього" - кінокритик

"Галас навколо "Серпень. Восьмого" призведе до підвищення інтересу до нього" - кінокритик
Кадр з фільму

Український кінокритик Алік Шпилюк зазначив, що стрічка російського режисера Джаніка Файзієва про військовий конфлікт в Південній Осетії "Серпень. Восьмого" не може стати причиною розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Дивився цей фільм. Розпалювання міжнаціональної ворожнечі там немає. Можливо є неправдива інформація про події 2008-го року. Але не можна застосовувати поняття "інформація" щодо художнього ігрового кіно. Мати якісь претензії щодо висвітлення реальних подій, коли йдеться про художнє кіно, не доречно. Можна закинути, що цей фільм є замовленням російської держави, щоб продемонструвати свою точку зору на події 2008-го року", - зазначив Алік Шпилюк.

Також він додав, що скандал навколо фільму підвищить інтерес до нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фільм не про братів чемпіонів світу з боксу" - Кличко

"Стрічка зроблена талановитою людиною у розрахунку, що він має подобатися. Апелює до нормальних людських почуттів: кохання, любові матері до дитини. Це спрацьовує на широкого глядача. Має великий бюджет і видно, на що він витрачений. Нормальне комерційне кіно. Коли піднімається такий галас навколо фільму, це завжди призводить до підвищення інтересу до нього. Пішов би собі спокійно в кінотеатри, пройшов би свій тиждень і ніхто не звернув на нього уваги, а через тиждень всі забули б про нього. А так всі будуть шукати, де його можна скачати, підуть на покази", - розповів кінокритик.

Бюджет стрічки становить $ 16 млн. У російському прокаті, де з'явився 23-го лютого, зібрав уже понад $ 9 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Август. Восьмого" не знімали з прокату в Україні

Нагадаємо, у червні 2011-го показали інший фільм про війну в Південній Осетії "5 днів". Його зняв фінсько-американський режисер Ренні Харлін. Бюджет стрічки становить $ 50 млн. За чутками, частину профінансувала Грузія. Також військові надали для зйомок грузинські уніформи, танки і вертольоти. Президент Грузії Михайло Саакашвілі дозволив використати свою резиденцію.

Ще на стадії зйомок фільм викликав хвилю обурення у Росії. Російські ЗМІ звинуватили авторів в русофобії та спотворюванні реальних подій.

Зараз ви читаєте новину «"Галас навколо "Серпень. Восьмого" призведе до підвищення інтересу до нього" - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі