Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2012 11:48

Росія промиває Україні мізки "Августом. Восьмого" - екс-директор архіву СБУ

Росія промиває Україні мізки "Августом. Восьмого" - екс-директор архіву СБУ

Російський фільм "Август. Восьмого" є політичною пропагандою Москви, її інформаційною зброєю у війні проти Грузії, яку Росія прагне екстраполювати в Україну.

Про це в ефірі 5 каналу заявив екс-директор архіву Служби безпеки України, історик Володимир В'ятрович.

"Мене бентежить, чому нам мають промивати мізки, - відзначив В'ятрович. - Зрозуміло, що Росія продовжує війну із Грузією – війну, яка радше відбувається в інформаційному просторі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Август. Восьмого" не знімали з прокату в Україні

Історик скептично віднісся до заяв окремих представників російського суспільства про любов росіян, особливо москвичів, до Грузії.

"Мушу нагадати події 2006-2007 років – висилку грузинів з Москви, закриття їхнього бізнесу і безліч антигрузинської реклами, яка підігрівала ситуацію до 2008 року", - сказав В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Август. Восьмого" можуть дивитися навіть діти - Бондарчук

За його словами, у 2008 році, коли у Грузії розгорнулись бойові дії, їх постійно супроводжувала "інформаційна зброя", яка ефективно діяла і на території України.

"Багато українських ЗМІ, достатньо неупереджених, стали по суті ретрансляторами російської інформаційної пропаганди Кремля. Українське інформаційне поле є абсолютно незахищеним. Воно є майданчиком для ведення різних інформаційних воєн", - вважає історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський фільм створює політичні проблеми для України - політолог

На його переконання, Росія проводить доволі активну і агресивну інформаційну політику, насаджує свої погляди на ті чи інші події в світі та Україні.

"Те, що фільм "Август. Восьмого" зроблений за державні кошти, є одним з головних доказів того, що це є політична пропаганда,  продовження інформаційної війни, яка ведеться зараз проти Грузії і яка екстраполюється в Україну", - резюмував В'ятрович.

Зараз ви читаєте новину «Росія промиває Україні мізки "Августом. Восьмого" - екс-директор архіву СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути