середа, 29 лютого 2012 20:38

Націоналісти вимагають заборонити в Україні прокат російського фільму про війну із Грузією

Націоналісти вимагають заборонити в Україні прокат російського фільму про війну із Грузією

Столичні молодіжні осередки Націоналістичного Конгресу та Народного Руху виступили проти російської пропаганди у кінотеатрах України.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Молодого Народного Руху (МНР), київські молодіжні організації Спілки Української Молоді в Україні, Молодіжного Націоналістичного Конгресу та МНР вимагають заборони прокату російського фільму "Август. Восьмого" режисера Джаніка Файзієва.

З цією метою активісти звернулись з поданнями до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Державного агентства України з питань кіно та Служби безпеки України.

Активісти зазначили, що цей фільм розпалює міжнаціональну ворожнечу і ненависть до братнього українцям грузинського народу, тому, на їхнє переконання, публічний показ такого кіно в Україні неприпустимий.

За словами молодих націоналістів, у ньому свідомо перекручуються історичні факти та має місце заполітизований сюжет, який однобічно висвітлює трактування російсько-грузинської війни 2008 року у Південній Осетії.

Слід відзначити, що фільм "Август. Восьмого" вже був заборонений до показу в Азербайджані та Молдові.

22 лютого відбулась прем'єра в Білорусії та Казахстані, на 1 березня намічена прем'єра в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вимагають заборонити в Україні прокат російського фільму про війну із Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

179

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі