Ексклюзиви
середа, 03 липня 2013 13:52

"Я щасливий, бо все життя проваляв дурня" — у Києві відкрилася виставка Єгора Толкунова
19

Фото: Фото: Світлана Корженко

2 липня у столичному Центрі української культури та мистецтва відкрилася виставка херсонського художника Єгора Толкунова "Співіснування світів". На ній показують близько 30 полотен різних років.

"Займаюся живописом вже більше 40 років. Вважаю, що мені пощастило. Я все життя проваляв дурня: малював картини  і їздив по світу", - сказав Єгор Толкунов кореспонденту Gazeta.ua під час відкриття виставки.

"Живопис — це дуже цікаво. В радянські часи писав доярок, спускався в шахти стаханівського руху. Тоді на все це були замовлення і я жив за їх рахунок. Коли Радянський Союз розпався, замовлення перестали надходити. Зараз пишу картини в основному на комерційні теми. Малюю пейзажі і натюрморти — вони добре розходяться. Зараз мої картини купують колекціонери з Одеси, Миколаєва, Києва і Полтави. Також часто купують іноземні поціновувачі мистецтва", - додав він.

На виставці представлено кілька картин на біблійні теми.

"Часто малюю картини на біблійні теми. Це через те, що мій син — монах. Мені завжди боляче про це говорити. Син жив при монастирі. У 30 років сказав, що вирішив стати монахом. Я довго не давав на це своєї згоди. А тоді знайомий лікар сказав: "Чому ти вважаєш, що твоє життя правильне? Невже людина обов'язково має посадити за життя дерево і побудувати будинок? Це не так. Кожен сам обирає свій шлях у житті". Після того я дав згоду. Тепер часто приїжджаю в монастир. Син веде службу, а я молюся", - розповів Єгор Толкунов.

Єгор Толкунов народився в селі Петрівка Генічеського району Херсонської області. Закінчив художнє училище імені Рєпіна в Кишиневі. Кілька років він працював у США.

"Виставка "Співіснування світів" дозволяє нам побачити звичайні речі внутрішнім баченням художника. Ми спеціально представили на цій виставці картини різних років, щоб кожен відвідувач міг побачити, як мінявся світогляд художника і його стиль", - сказала про виставку адміністратор Центру Світлана Музиченко.

Виставка триватиме до 13 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Я щасливий, бо все життя проваляв дурня" — у Києві відкрилася виставка Єгора Толкунова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі