вівторок, 02 липня 2013 16:15

Складено рейтинг найогидніших страв світу

Складено рейтинг найогидніших страв світу

Пропонуємо вашій увазі десятку найбільш огидних страв у світі. У рейтинг потрапили гнила туша оленя, суп з крові з горішками, закуска з живих новонароджених пацючат і багато іншого.

0112 10 самых отвратительных блюд
1. Копальхем, він же гнилий олень.
Абсолютний переможець у рейтингу. Іноді замість нього фігурує кит, тюлень (ківіак) або морж. Трупи тварин, які вже розклались, люблять вживати в їжу майже всі північні народи. У Скандинавії їдять труп акули. Рецепти цієї чудової страви у різних народів мало чим відрізняються один від одного - тварину закопують у землю, а через кілька місяців викопують. До цього часу гнильні бактерії перетворюють м'які тканини у сіру, слизьку масу. Копальхем смертельно небезпечний для європейців через трупну отруту - кадаверин, путресцин і неврин.
yacky01 10 самых отвратительных блюд
2. Ескамолес
Ескамолес - личинки мурах роду Liometopum, знайдені на коренях агави. У мексиканській кухні, ескамолес вважаються делікатесом, іноді їх ще називають "ікрою комах". Ця страва з консистенцією сиру за смаком нагадує масло, з горіховим присмаком.
yacky03 10 самых отвратительных блюд
3. Сюрстрьомінг
Сюрстрьомінг - шведський національний продукт - консервований квашений оселедець, який пахне так, що зазвичай через сморід його їдять на відкритому повітрі. Рецент цієї страви наступний. Патраний оселедець, але з апендиксом та ікрою кладеться у чани з тузлуком, щоб видалити кров і жир. Потім оселедець засолюється, кладеться у відкриту посудину і залишається киснути. Під час цього процесу власні ферменти і бактерії утворюють, серед інших, пропіонову, масляну і оцтову кислоти, а також сірководень. Потім оселедець перекладають у консервні банки. Риба продовжує киснути і після закатування у банку. Тому шведські гурмани рекомендують відкривати баночку під водою або на вулиці, бо є ризик забризкати все навколо соком.
0 3e5be c168a5e8 XL 10 самых отвратительных блюд

4. Балут

Філіппінський національний фастфуд. Береться качине яйце з майже сформованим каченям, а потім вариться. Після цього у шкаралупі роблять отвір, через який можна випити готовий бульйон. Попри наявність зародка, балут на смак схожий на звичайне яйце.

yacky05 10 самых отвратительных блюд

5. Столітні яйця

Столітні яйця - страва китайської кухні із качиних, курячих чи перепелиних яєць, які витримують у суміші глини, попелу, вапна та рисового сіна протягом періоду від кількох тижнів до кількох місяців. Після завершення процесу, жовток стає темно-зеленим, кремовим, з сильним запахом сірки й аміаку, як тухле яйце, тоді як білок стає темно-коричневим, прозорим желе з ледь відчутним ароматом і смаком. Столітні яйця можна вживати в їжу як самі по собі так і нарізані в якості інгредієнтів для страв китайської кухні.

IMG 1217 10 самых отвратительных блюд

6. Натто

Натто - переброджені соєві боби. У чан додається сінна паличка, і починається процес ферментації. За добу соя перетворюється з хороших твердих бобів у слизьку ниткоподібну масу з потужним запахом аміаку. Смак у натто з невідомих причин не відповідає запаху - гіркий і солоний.

yacky07 10 самых отвратительных блюд

7. Суп із крові

В'єтнамською ця страва називається ti?t canh. Її роблять зі свіжої крові качок, гусей або свиней з додаванням горішків і ароматних трав. Суп користується попитом у Північному В'єтнамі, де його споживають з алкогольними напоями. Суп зі свіжої крові має дуже дивну консистенцію і дивний металевої присмак. Туристів зазвичай відмовляють від його вживання через небезпеку зараження пташиним грипом H5N1.

1001 10 самых отвратительных блюд

8. Око тунця

Око просто гігантських розмірів, мерзенне на вигляд і зовсім не налаштовує на прийняття трапези - один з найстрашніших делікатесів, який задовольняє смаки гурманів. Це диво кулінарного мистецтва можна зустріти лише у Японії.

Kiviak

9. Тюлень, фарширований чайками

Одна із вишуканих страв субарктичних народів, що виставляється на різдвяний стіл. Ківіак, так називається тушка тюленя, напхана чайками. Для приготування потрібна обезголовлена ??тюленяча туша, нечищене черево якої наповнюється чайками. Напівфабрикат на сім місяців поміщається у вічну мерзлоту. Протягом усього цього часу ферменти пташиних трупів як слід попрацюють з тюленячими кишками. Страва готова, можна їсти. За смаком сімнекроз крилатих і ластоногих схожий на гострий, різкий старий сир.

rufun 10 самых отвратительных блюд

10. "Три писка пацюка"

Ще однією екзотичною китайською стравою можна назвати улюблену страву китайської знаті, яка називається "Три писка пацюка". Для його приготування потрібен лише соус і одна вагітна самка щура. Щурячі зародки подаються на тарілочці живими. Перший писк пацюча видає, коли гурман бере його паличками, другий - коли його вмочують в соус. Третій і останній писк чути, коли пацюка починають жувати. Саме ця страва надихала багатьох великих китайських поетів. І всі без винятку китайські імператори ласували цією розкішшю в особливо урочистих випадках.

Зараз ви читаєте новину «Складено рейтинг найогидніших страв світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути