середа, 25 листопада 2020 12:50

"Я бачу, вас цікавить пітьма" Ілларіона Павлюка - роман про ціну, яку ми готові заплатити за забуття

Автор: Валерій Шмаков
  "Сюжет роману тримається на наших гріхах і темряві, а виводить до світла та теми прощення"
"Сюжет роману тримається на наших гріхах і темряві, а виводить до світла та теми прощення"

Роман Ілларіона Павлюка "Я бачу, вас цікавить пітьма" - фантастичний трилер, який досліджує психологію вчинків і мотивацій. Цю книжку радить прочитати журналістка Оксана Зьобро.

"Моя любов до психологічної прози та детективів і тут себе проявила. Читаю все, що пише Ілларіон, і мені подобається, те, як він працює з жанром як з інструментом, який допомагає донести його посил. Нуар, фантастика, трилер – а за ними психологія вчинків, страху, вини, відповідальності, вплив дитячих травм, дослідження наших темних закутків і мотивацій.

Останній його роман "Я бачу, вас цікавить пітьма" мене вразив саме цим – сюжет тримається на наших гріхах і темряві, а виводить до світла та теми прощення. Я люблю багаторівневі історії, в який багато складників і смаків, і якими можна рухатися в різних ритмах. "Пітьма" саме така.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мій дідусь був черешнею" - баланс суму, любові та гумору

Головний герой Андрій потрапляє у богом забуте селище Буській Сад. Там є Звір, серійний маньяк, зникла дівчинка Надійка, безліч байдужих людей, а ще ті, ким керують їхні внутрішні демони. Це історія про прокляте селище, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять. Про розслідування, яке постійно заходить у глухий кут, і про таємничу папку, що має неймовірну владу над всіма, до чиїх рук потрапляє. Про долання стіни людської байдужості й торги з пітьмою, що набуває несподіваних форм. А ще це історія про чесність із собою і про ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Та перш за все це історія про віру і про любов" - підкреслює Оксана Зьобро.

Ілларіон Павлюк — журналіст і теледокументаліст, автор низки гучних документальних стрічок. Народився 1980 року в місті Скадовськ на Херсонщині. Вивчав журналістику в Луганському Східноукраїнському національному університеті в Луганську.

2001-го переїхав до Києва. Починав телевізійний шлях у новинах як репортер-міжнародник — спеціалізувався на арабо-ізраїльському конфлікті. Останні 10 років працює над виробництвом телевізійних програм, ігрових серіалів і документальних фільмів як продюсер і сценарист.

2015-го брав участь у війні на Донбасі в складі добровольчого батальйону.

Зараз ви читаєте новину «"Я бачу, вас цікавить пітьма" Ілларіона Павлюка - роман про ціну, яку ми готові заплатити за забуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі