Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 22:27

В Українському домі показують "підводний живопис"
14

Фото: Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

Вчора в столичному Українському домі відкрилася виставка підводного живопису київського художника Олександра Бєлозора. На ній представили понад 30 картин із морськими пейзажами та затонулими кораблями.

"Шість років тому режисер Ігор Недужко запропонував мені стати художником-постановником стрічки "Портрет написаний глибиною". Мене навчили занурюватися і тоді я написав під водою два портрети. Я був вражений красою підводного світу. Підводні пейзажі почав малювати 2009-го. Для цього купив акваланг і костюм. Повітря в балонах вистачає приблизно на годину. Доводиться писати картини за одне занурення, бо вдруге встати на те саме місце не можливо. Крім того, стояти у воді важче, ніж на суходолі — тиск набагато більший. Полотна обробляю спеціальною ґрунтовкою, щоб вони не реагували з водою. Малюю звичайними олійними фарбами петербурзького виробництва. Єдине, що барвники в них мають бути синтетичні, тому що натуральні окислюються від морської солі і стають такими, як пластилін", - розповів митець.

"В Чорному морі малювати важче: воно бідніше по кольорам і має мутну воду. Мені подобається працювати в Червоному морі в Єгипті. Вода чиста і дуже красиві коралові рифи. Минулого року я провів там два місяці, жив у друзів. Коли малював, підпливало багато рибок і дельфінів. Одного разу на відстані бачив акулу. Вона собі кудись пропливла, не звернувши на мене уваги", - додав Олександр Бєлозор.

Виставка триватиме до 20 квітня.

Зараз ви читаєте новину « В Українському домі показують "підводний живопис"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі