середа, 31 березня 2010 11:20

У Києві музей російського мистецтва "на фінансувався" на 135 тисяч

У Києві музей російського мистецтва "на фінансувався" на 135 тисяч

В Київському музеї російського мистецтва виявлено фінансові порушення, допущені з 1 лютого 2007 р. до 1 січня 2010 р., на суму 135 тис. грн, повідомляє прес-служба Контрольно-ревізійного управління (КРУ) в м. Києві.

В ході ревізії КРУ було встановлено, що музей витрачав кошти на цілі, які не передбачені кошторисами, не відповідають основним напрямам діяльності та за своєю сутністю не пов"язані з функціонуванням установи. Зокрема, у травні 2009 р. музей придбав посудомийну машину вартістю 5,16 тис. грн, а також упродовж 2007-2008 рр. передплачував періодичні видання розважального характеру за рахунок коштів загального та спеціального фонду бюджету міста Києва на суму 0,56 тис. грн та 0,46 тис. грн відповідно.

Також, у музеї виплачувались премії і надбавки працівникам, які працюють на умовах сумісництва, внаслідок чого зайво витрачено 36,71 тис. грн (у тому числі нарахування на заробітну плату становлять 9,78 тис. грн).

Внаслідок того, що протягом 2008-2009 рр. не проводилась індексація заробітної плати, працівники музею недоотримали 7,05 тис. грн.

Через завищення підрядними організаціями обсягів виконаних ремонтних робіт та коефіцієнтів, музей протягом ревізійного періоду зайво витратив 17,72 тис. грн, а також за даними бухгалтерського обліку завищено боргові зобов"язання на суму 61,56 тис. грн.

Поряд з цим, керівництво музею неефективно використало 5,94 тис. грн, оскільки закупило товари для комп"ютерної техніки не безпосередньо у постачальника, а в одного товариства, яке виступало посередником між постачальниками та музеєм.

За порушення бюджетного законодавства складено один протокол, який направлено для розгляду до суду; за порушення у веденні бухгалтерського обліку 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передані до прокуратури Шевченківського району м. Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Києві музей російського мистецтва "на фінансувався" на 135 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути