Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 07:10

Жоден український фільм не потрапив в основну програму "Молодості"

Жоден український фільм не потрапив в основну програму "Молодості"

46-й міжнародний кінофестиваль "Молодість" відкрився у столиці 22 жовтня. Покажуть 295 фільмів із понад 60 країн світу. Переможець отримає золотого "Скіфського оленя" та $10 тис.

Крім повнометражного конкурсу, журі обере найкращі роботи серед короткометражок, студентських робіт, дитячих фільмів. Цьогоріч жодна українська стрічка не потрапила до 12 картин основної програми. Для вітчизняного кіно на "Молодості" є окремий конкурс, там покажуть 22 картини.

— За підтримки Держкіно щороку в Україні створюють понад 30 повнометражних стрічок. Половину з них знімають режисери, для яких це перша повнометражна робота. Тому наступного року вибір буде більший, — каже голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко, 39 років.

Особливою гостею заходу стала угорська режисерка Марта Месарош, 85 років. На церемонії відкриття почесний президент фестивалю Віктор Ющенко вручив їй "Скіфського оленя" за внесок у світове кіномистецтво.

— Цьогорічну "Молодість" треба занести в Книгу рекордів Гіннеса. Бо це єдиний міжнародний фестиваль у світі, який починає роботу без копійки державних грошей, — говорить гендиректор кінофестивалю Андрій Халпахчі, 66 років. — Починаємо з нуля, але призвичаїлися до цього. Розуміємо, що ситуація в країні непроста. Наше завдання — показати, що Україна не тільки живе у стані війни, а й культурно розвивається.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко просить зал встати й поаплодувати на знак підтримки несправедливо засуджених у Росії українців Олега Сенцова й Олександра Кольченка. Глядачі плескають у долоні 33 секунди.

Зараз ви читаєте новину «Жоден український фільм не потрапив в основну програму "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути