пʼятниця, 28 грудня 2012 05:00

"Знаєш, хто за тим столиком? Ален Делон"

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Кадр з фільму "З новим роком, мами!"
Кадр з фільму "З новим роком, мами!"

— Кожне покоління думає, що воно виняткове й останнє. Кіно це використовує. Зараз особливо поширені теми виживання після кінця світу та зомбі. Вони добре продаються, — каже київський режисер Володимир Тихий, 42 роки. 21 грудня відбулися прем'єри фільмів про апокаліпсис "Метро" та "Кінець світу".

— З таких найбільше вразила "Меланхолія", — каже Тихий. — Наближення кінця світу показано незвичними фарбами. Режисер Ларс фон Трієр круто передав це відчуття. У фільмах про кінець світу є хороша риса — штовхають на переосмислення життя.

Нова короткометражка Володимира Тихого — чорна комедія "Янгол смерті".

— Певним чином вона теж про кінець світу. Головний герой дядя Толя знищує все, що йому не подобається. Та й сам наш проект "Україно, ґудбай!" — по суті апокаліпсис у межах України. Новорічних фільмів цьогоріч помітно менше. Зараз свята — це вакханалія, на якій усе купують та всі заробляють гроші. Люблю різдвяні історії Гоголя. Він відчував цей святковий дух. Радянські фільми за Гоголем треба обов'язково перезняти. Можливо, і я взявся б за це. Але в нас поки що пристойно можна зняти кіно соціальне. А зі спецефектами — буде тільки піонерство.

Пише сценарій нового фільму київський режисер 32-річний Любомир Левицький. Цьогоріч завершив роботу над бойовиком "Ломбард" та трилером "Тіні незабутих предків".

— За рік хочу знімати дитячий різдвяний фільм. Героєві подарують на Різдво мобільний телефон, що виконуватиме будь-яке бажання. Найзаповітніша його мрія — повернути померлу маму, — розказує Левицький. — Вразив фільм "Щасливого Різдва" 1914-го. Три армії — Німеччина, Франція та Англія — зійшлися в одній траншеї і на одну Різдвяну ніч оголосили перемир'я. Це тепла й хороша історія.

Крім французької стрічки "Вишенька на Новорічному торті", всі інші святкові фільми — російські.

Збірку "З новим роком, мами" зняли за $6 млн. У новелі "Побачити Париж і..." 51-річна акторка Ірина Розанова грає вчительку французької і мріє про Париж. На свята син везе її до Франції. У ресторані каже матері: "Знаєш, хто за тим столиком? Ален Делон". У короткому епізоді себе самого зіграв французький актор 77-річний Ален Делон. На зйомках гримуватися відмовився.

— Сказав: "Мені — грим?". У 33 роки я був найкрасивіший чоловік Всесвіту. Моє волосся, мої зморшки — ось мій грим.

З 27 грудня покажуть також стрічку "Джентльмени удачі" за мотивами радянського фільму 1971 року. Головних героїв — працівника дитсадка та злодія — зіграв російський актор Сергій Безруков, 39 років.

Зараз ви читаєте новину «"Знаєш, хто за тим столиком? Ален Делон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути