Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 00:25

Жінка дізнається, що чоловік замучив десятки людей

Жінка дізнається, що чоловік замучив десятки людей

Колишня вчителька 71-річна Марія Василівна після смерті чоловіка знайшла в його шафі подвійне дно. У схованці побачила золоті людські коронки, записи. Дізнається, що в минулому він був офіцером КДБ, замучив десятки людей.

Дія роману "Баборня" 26-річного Мирослава Лаюка розгортається на початку 1990-х у райцетрі на Західній Україні. Більшу частину кар'єри головна героїня провела в гірському селі, де створила гурток атеїстів. Привселюдно висміяла своїх учениць, яким у лісі явилася Богоматір. Коли Марія Василівна розуміє, що її чоловік поламав долі доброї половини того села, в неї настає каяття.

— Багато додаткових сюжетів пояснюють, хто були ці люди, яких катував чоловік учительки, і чому вона так шокована, — розповідає про свій дебютний роман поет з Івано-Франкіщини Мирослав Лаюк.

— Хотів препарувати, ніби ропуху, життя однієї людини. Вона з покоління, що сформувало наше непевне теперішнє. Найгірше, що я побачив у цім розрізі, — це відсутність життя. Лише низка самообманів, самоповторів, ілюзій.

Роман "Баборня" увійшов до списку номінантів премії "Книга року Бі-Бі-Сі-2016".

Зараз ви читаєте новину «Жінка дізнається, що чоловік замучив десятки людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути