Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2006 15:06

"Зіграли придуркуватих реп-зірок"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олег Михайлюта — ліворуч та Олександр Степаненко з гурту ”ТНМК” не раз сиділи в камері попереднього затримання
Олег Михайлюта — ліворуч та Олександр Степаненко з гурту ”ТНМК” не раз сиділи в камері попереднього затримання

Із вокалістами гурту "Танок на майдані Конго" ми зустрілися у кафе "Бабуїн" на вулиці Богдана Хмельницького у Києві. 32-річний Олег Михайлюта на прізвисько Фагот приїхав на чорному "БМВ".

— Це — моя третя машина. Першу продав,  другу розбив, — каже, замовляючи трав"яний чай. І скаржиться: — Охрип, бо після концерту напився холодного пива.

33-річний Олександр Сидоренко на прізвисько Фоззі спізнюється: дає інтерв"ю для столичного телебачення. Приїхав на сріблястій "субару". Замовляє смажену картоплю, салат і склянку томатного соку.

Питаю у Фагота, чи скоро заручиться із колишньою гімнасткою Катериною Серебрянською.

— Нема чого розказувати. Коли щось буде — сам розповім.

Фоззі тим часом дістає свою чорну "Нокію" й демонструє понад два десятки номерів із позначкою "Не брати".

— Це для тих, хто дістає зайвими запитаннями, — жартівливо погрожує. — У телефоні є ще один список, — показує півсотні номерів із позначкою "Послать на...". — Я беру слухавку, посилаю того, хто мені телефонує, і вимикаю мобільник.

1 серпня "ТНМК" повернулися з Росії.

— Співали в московських клубах "Китайский лётчик Джао-Да", "Би-2" і на фестивалі "Крылья" — розповідає Фоззі, не відволікаючись від картоплі. — Поставили рекорд: за два дні виконали 49 пісень.

Правда, що москвичі кричали вам: "Пой на русском"?

— Да-а, в Москві публіка агресивна, — визнає Фагот. — Хоча... — робить паузу, — деякі москвичі казали: "Україна — європейська держава. А Москва — це тундра". У клубах познайомилися з багатьма російськими музикантами, — веде далі. — Коли грали в "Китайському льотчику", під сценою танцювали лисі дядьки. Чолов"яга на ім"я Сергій замовив пісню "Зроби мені хіп-хоп". Ми потім дізналися, що це була пітерська група "Ленінград". А той лисий — її соліст Сергій Шнур.

Офіціантка забирає у Фоззі порожні тарілки. Той замовляє каву еспресо.

— Про Паштета розкажи, — просить Фагота, що саме доливає собі чаю з білого порцелянового чайничка.

У Москві публіка агресивна

— На фестивалі "Крылья" перед нами виступав російський гурт "F.A.Q.". Остання пісня була пацифістська — проти війни.  Вокаліст гурту Паштет (син російського актора Олександра Філіппенка. — "ГПУ") крикнув глядачам: "Я посвящаю эту песню всем русским ребятам, которые воюют сейчас в каких-то там горах непонятно за что". На сцену прибігли охоронці. Паштета посадили в "бобик" і  допитували майже годину. Сказали, що посадять за антидержавні промови. Паштет сильно шкутильгав після тої розмови.

А ви проблеми із законом мали?

— У тюрмі не сидів ніхто, — відповідає Фоззі. — Але якось приїхали на "Червону руту" до Києва. Я свій паспорт у Білгороді, в Росії, забув. Торгував там одягом на базарі. Вокаліст Діля, який зараз пішов із гурту, паспорт лишив під заставу у військкоматі: два роки "косив" від армії, — сміється. — А бас-гітарист Костя Жуйков паспорт вдома забув. Адміністратор готелю попросила в нас довідки з міліції. Пішли ми у відділок на Печерську.

По дорозі стали згадувати, хто, де й коли мав проблеми з мєнтами. Я кажу: "Сидів в "обезьяннику". І називаю адресу. Діля питає: "Це ліворуч, за склом? І я там сидів". Весело стало, обнялися. Ідем далі. Після паузи Костя перепитує: "Обезьянник" на Клочковській? Праворуч і вгору? Так і я там сидів!".

Питаю у Фагота, як став дублювати Джонні Деппа у голлівудському фільмі "Пірати Карибського моря".

— На кіностудії імені Довженка начитав одну сцену. Потім цей епізод послали на студію "Волт Дісней". А там похвалили мій голос.

Питаю, яких улюблених кіногероїв мали вони в дитинстві.

— Фагот захоплювався Штірліцом. У В"ячеслава Тихонова навіть автограф брав, — впевнено каже Фоззі.

— А взагалі героєм номер один був Висоцький, — зауважує Фагот.

Фоззі додає:

— Зараз ми пишемо пісню про Фіделя Кастро. Там є слова про Висоцького, Че Гевару, Брюса Лі та Боба Марлі. Я чорновий варіант наспівав друзям по телефону. Сказали, що вокаліста гурту "Нірвана" Курта Кобейна забув. Тоді я дописав слова: "Поруч Кобейн і Леннон питають: Олежка, де ми?".

Як розподіляєте обов"язки в гурті?

— Тексти пишу я, а затверджує їх голова приймальної комісії, — Фоззі показує на Фагота. — Музику пишемо всі. Тільки ударник Вітольд нічого не придумує.

Ви знялися в комедії "Ненаситні" російського режисера Руслана Бальтцера...

— Зіграли самих себе — придуркуватих реп-зірок, які думають, що вони в Америці, — сміється Фоззі. — В кіно ми з горла хлібаємо шампанське. А я його ненавиджу.

Зараз ви читаєте новину «"Зіграли придуркуватих реп-зірок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути