пʼятниця, 19 листопада 2010 03:45

Збирають гроші на екранізацію роману Шкляра

Почали збирати кошти на зйомки стрічки за романом київського письменника 59-річного Василя Шкляра "Чорний Ворон". Її бюджет становитиме 20 млн грн. Це будуть спонсорські гроші та благодійні пожертви.

— За 20 років незалежності не з'явилося жодного повнометражного  фільму, який набув би широкого резонансу. На державу сподіватися марно, тож ми самотужки вирішили збирати гроші, — говорить 64-річний Михайло Слабошпицький, видавець, виконавчий директор Ліги українських меценатів. — Сплески кіно траплялися тоді, коли фільми спиралися на літературні твори — "Тіні забутих предків", "Вечір напередодні Івана Купала". Роман Василя Шкляра — це високохудожня основа для створення успішного фільму. В ньому є не тільки історичні події, а й любов та дружба. Книги Шкляра мають авторитет, отже, й стрічка матиме розголос.

У творі йдеться про боротьбу проти більшовицької окупації у 1920-х.

— У Рівному під час презентації мого роману запитали: "А коли ж буде кіно?". Я кажу, це ж треба мільйони доларів, — розповідає Василь Шкляр. — Підвелися кілька жінок, одна з них сказала: "Ми підемо з шапками по Україні й зберемо потрібну суму".

Режисера та акторів добиратимуть на конкурсній основі.

— Героя свого поки що не бачу. Він у мене специфічний — йому всього 24 роки, а виглядає на 35. Тягар боротьби та лісового життя наклав свій відбиток. Коли сексот висилав портрет цього отамана, помилково писав: "Возраста около 35 лет". У цій ролі хочу бачити молодого актора, але з досвідом.

— Я здивувався, коли запропонували долучитися до проекту, — говорить нардеп-"нунсівець" 41-річний Олесь Доній. — Я проводжу патріотичні фестивалі. Знаю, що влада не лише виявляє до цього зневагу, а й протидіє. Цей фільм стане протестом проти свавілля влади.

Світлана КОРЖЕНКО

Реквізити для благодійних внесків:

р/р №26002097778 в АБ "Експрес-Банк" у м. Києві

МФО 322959, ЄДРПОУ 35252758

Зараз ви читаєте новину «Збирають гроші на екранізацію роману Шкляра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути