неділя, 24 вересня 2006 16:42

Закінчилася "Золота Хортиця"

Автор: фото: УНІАН
  Учасниці Запорізької дитячої кінно-спортивної школи  ”Великий луг” на відкритті фестивалю
Учасниці Запорізької дитячої кінно-спортивної школи ”Великий луг” на відкритті фестивалю

Другий відкритий театральний фестиваль "Золота Хортиця. Етно-2006" закінчився у неділю на острові Хортиця в Запоріжжі.

— Приїхало дві тисячі людей, — розповідає "ГПУ" організатор фестивалю Віктор Попов. — Два автобуси з Дніпропетровська, чимало було киян та львів"ян.

Першого дня київський театр "Дах" показав вистави "Український Декамерон" та "Король Лір" режисера Влада Троїцького. Перша дія "Ліра" проходила у Запорізькому театрі-лабораторії "Віє", друга — біля театру на березі Дніпра. Також у "Віє" відкрилася "кімната етнічних взаємин". Запорізький художник Ігор Насєдкін обтягнув фойє театру оксамитом. На стіни повісив маски, стилізовані під африканські та увімкнув флюоресцентні лампи. Сам одягнув шаманський балахон. І протягом усього фестивалю розповідав охочим про "етнічні взаємини" різних народів.

На березі Дніпра відкрилося Місто Майстрів. Вишиванки тут продавали від 100 грн, а рушники — від 50 грн. Плетений лозовий кошик коштував від 10 грн. Коваль пропонував підкови на щастя. Гончарі виставили не тільки посуд, а й глиняні, обтягнуті шкірою барабани. Такі інструменти з"явилися в Україні нещодавно. Нині на них грає київський гурт "Дахабраха".

Другого дня львівський Театр імені Леся Курбаса показав виставу "Чекаючи на Годо". А третього виступив кінний театр "Запорізькі козаки" в Козацькій Залозі — це дерев"яне укріплення на Хортиці. Чоловіки скакали на конях і водночас билися на шаблях та показували акробатичні трюки. Закінчився фестиваль виставою "Гамлет" Береговського угорського театру, яким керує режисер Аттіла Віднянський.

Зараз ви читаєте новину «Закінчилася "Золота Хортиця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути