пʼятниця, 17 липня 2009 09:35

Заборонили показувати фільм "Бруно"

Прем"єра комедії "Бруно" із британським коміком 38-річним Сашою Бароном Коеном у головній ролі була запланована в українських кінотеатрах на 23 липня. Та цього тижня експертна комісія з питань кінопрокату та кінорозповсюдження заборонила демонстрацію фільму.

— Ми надали комісії стрічку для експертизи вже після того, як почали її рекламувати, — каже 26-річна Олена Дмитрієва, піар-менеджер компанії "Сінергія", що займалася дистрибуцією комедії на українському ринку. — Говорити про збитки не можу. Це комерційна таємниця.

У фільмі Коен виконує роль австрійського журналіста-гея, який подорожує Америкою. Повна назва картини "Захоплююча подорож Америкою з метою примусити гетеросексуальних кобелів відчувати себе дискомфортно у присутності гомосексуаліста-іноземця в футболці-сіточці".

У державній комісії з питань кінорозповсюдження від коментарів утримуються. Кажуть, не визначилася з позицією.

— "Бруно" не пройшов експертизи Мінкульту, бо наші експерти не здатні відрізнити порнографію від мистецтва, — каже кінокритик Аксінія Куріна. — Стрічку показують в Англії та Сполучених Штатах. У фільмі всі відверті сцени спеціально задумані автором — це сатира на сучасне суспільство, в якому ці явища відбуваються постійно.

У США за останні вихідні червня стрічка зібрала у прокаті $30,4 млн.

2006-го фільм Коена "Борат" теж заборонили показувати в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили показувати фільм "Бруно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути