Ексклюзиви
середа, 06 травня 2009 19:25

За "Ілюзію страху" дали чорну дощечку

За "Ілюзію страху" дали чорну дощечку

Стрічка "Ілюзія страху" за сценарієм першого віце-прем"єра Олександра Турчинова здобув спеціальний приз журі "За творчу майстерність" на 42-му міжнародному кінофестивалі "Ворлдфест" у Х"юстоні.

Нагороду отримував режисер Олександр Кирієнко, 33 роки.

— Грошей не дали. Вручили чорну лакіровану дощечку з позолоченою кінохлопавкою, — розказує Кирієнко. — Запрошували й Олександра Турчинова, але в країні така ситуація — ну, карочє, він не приїхав. Я зі сцени подякував знімальній групі та глядачам. Фільм обіцяли показати в Кореї — я їду туди в останніх числах серпня. І, можливо, в Китаї.

На фестивалі змагалися 700 стрічок.

— У нашій номінації були фільми з Мексики, Англії, Польщі, Китаю, Японії, — продовжує Олександр. — Але журі заявило, що наш фільм найкращий.

"Ілюзія страху" вийшла в прокат торік. У стрічці знялися Олексій Петренко, Андрій Панін, Олексій Горбунов. У основі — історія бізнесмена Олександра Короба, якому сниться, що він цар Соломон. Короб будує великий торговий центр, а Соломон — храм. Їх обох намагаються вбити конкуренти. У стрічку вклали 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «За "Ілюзію страху" дали чорну дощечку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути