вівторок, 03 квітня 2018 00:20

З появою Онуки українська музика прогресує

З появою Онуки українська музика прогресує
Онука випустила новий альбом. Фото: ngp-ua.info

— Альбом "Мозаїка" — це подія для української поп-музики, — каже музичний критик Ігор Панасов, 42 роки. Розповідає про платівку співачки Онуки. Під цим сценічним ім'ям виступає 33-річна Наталія Жижченко.

— Онука могла б записати легкий танцювальний диск, бути зрозумілішою для молоді. Натомість вкладає в кожну пісню певну історію. Не всі імениті артисти в нашій країні наважуються на таке. Вона ретельно працює над аранжуваннями, додає потужні оркестрові вставки. Така музика не є відкриттям у світовому масштабі, але з її появою український шоу-бізнес прогресує. В назві альбому закладений символічний посил. Мозаїка — це ціле, що складається з несхожих деталей.

Пісню "Арка" Онука присвятила Чорнобильській трагедії.

— Мій батько працював ліквідатором на ЧАЕС, тому ця тема завжди мене хвилювала, — розповідає Наталія Жижченко. — Захистила магістерську роботу про вплив аварії на культуру Полісся. 2016-го пройшла тижневу практику в Чорнобилі. У зоні відчуження спеціалісти з різних країн добудовували арку над четвертим енергоблоком. Споруда служитиме 100 років. Уже не стане тих, хто її зводив, а арка захищатиме людей від повторення однієї з найжахливіших трагедій ХХ століття.

У пісні "Ватра" Онука використала архівний запис 1994 року з Чернігівського театру. Тоді 9-річною вперше виступила на великій сцені. З оркестром грала на сопілці свого діда — майстра народних інструментів Олександра Шльончика.

До альбому "Мозаїка" увійшли 10 пісень.

Зараз ви читаєте новину «З появою Онуки українська музика прогресує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути