Ексклюзиви
неділя, 05 листопада 2006 15:03

"З мене був би непоганий режисер"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олег Скрипка показав кліп гурту ”ВВ” ”Колискова” на кінофестивалі ”Короткометражки майбутнього” в кінотеатрі ”Батерфляй-Ультрамарин”
Олег Скрипка показав кліп гурту ”ВВ” ”Колискова” на кінофестивалі ”Короткометражки майбутнього” в кінотеатрі ”Батерфляй-Ультрамарин”

Щомісячний кінофестиваль "Короткометражки майбутнього" пройшов 2–4 листопада в кінотеатрі "Батерфляй-Ультрамарин". На ньому показали 10 фільмів про тероризм, відібраних у лондонському офісі фестивалю. До програми додали кліп гурту "Воплі Відоплясова" на пісню "Колискова". Там головні герої теж схожі на терористів: вимикають світло на дискотеці й голять голови тим, хто не спить.

— Не мріяв, що в Україні з"явиться такий фестиваль, — каже "ГПУ" лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, 41 рік. — 1990-го "ВВ" запросили на двотижневий фестиваль короткометражного кіно, що відбувався у французькому місті Нувер. Я тоді страшенно заздрив французам, що в них є такі події. Сам мріяв зафільмувати щось. З мене був би непоганий режисер. Створив би трилер про Українську Народну Республіку 1920 року. Або зняв любовну історію в сучасній Україні. Але на фільм треба хоча б тисяч сто доларів, — розводить руками. — А я не вмію шукати гроші.

А ролі пропонують?

— У телесеріалах. Колись режисер Анатолій Матешко давав мені роль Буржуя у "Дні народження Буржуя". Але я відмовився, бо "мило" ненавиджу всім серцем. Тому на зйомки запросили Валерія Ніколаєва.

10 листопада "ВВ" святкуватиме 20-річчя

Чому знялися у "Вечорах на хуторі біля Диканьки"?

— Тільки щоб проштовхнути рок-музику на екран. 2002 року це була єдина можливість.

Каже, кіно дивиться частіше, ніж слухає музику.

— На домашньому комп"ютері дивлюся хоча б один фільм у день. Коли був студентом київського "Політеху", дивився некомерційне інтелектуальне кіно. А зараз люблю великобюджетні стрічки з акторами Джонні Деппом чи Ентоні Хопкінсом. Подобаються "Тіні забутих предків" режисера Сергія Параджанова. А сучасне українське кіно, скільки б нагород йому не давали, якесь порожнє.

Маєте улюблений кінотеатр?

— Студентом ходив у кінотеатр імені Довженка. Зараз його закрили, тому відвідую "Жовтень" біля Контрактової площі. Там часто показують некомерційні фільми. Був на тижнях французького та японського кіно. Сам у кіно ніколи не ходжу, тільки з друзями та менеджерами — щоб відбиватися від фанатів.

Мультики любите ?

— Подобається "Ну, постривай!". Хоча радянські мультики вже програють голлівудським із їхньою тривимірною графікою. Наприклад, "Шрекові".

Із сином дивитесь?

— Роман іще маленький, він нічого не розуміє.

10 листопада "ВВ" святкуватиме 20-річчя. В арт-галереї "Брезницькі" на Андріївському узвозі, 2б, влаштують фотовиставку. Покажуть світлини, зроблені за весь час існування гурту. А "ВВ" презентуватиме новий диск "Були деньки".

Зараз ви читаєте новину «"З мене був би непоганий режисер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути