Ексклюзиви
понеділок, 18 вересня 2006 17:46

"Воплі Відоплясова" співали у напівпорожній залі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олег Скрипка вперше на ”Чайці” виконав гімн України
Олег Скрипка вперше на ”Чайці” виконав гімн України

Восьмий міжнародний фестиваль "Чайка" відбувся в неділю в київському Палаці спорту.

Квитки в переході коштували 20 грн. Оптом — 15. Глядачів було небагато. Адже в цей самий час на майдані Незалежності проходив концерт-святкування 10-річчя каналу "Інтер".

Напередодні в Палаці спорту був баскетбол.

— Усю ніч виносили паркет, спортивне приладдя, а потім заносили на сцену апаратуру, — розповіла "ГПУ" режисерка фестивалю 23-річна Марина Круглова.

По обидва боки сцени на плазмових екранах крутили відео фестивалю. Херсонські репери "Роллікс" відкрили концерт, а потім пішли за куліси пити горілку з ведучим "Чайки" Ігорем Пелихом, 32 роки. Той з"явився в червоній куртці з написом "Україна. Форт Буайяр", синіх джинсах і чорному спортивному взутті. Прийшов за кілька хвилин до початку. Швидко перевдягнувся в зелену футболку і вийшов на сцену.

Київські рокери "Н.Три" заспівали мелодійну пісню "Народи мені дитину", під яку хлопці запрошували дівчат на танець.

Біля службового входу відмахується від журналістів фронтмен "Океану Ельзи" Славко Вакарчук, 31 рік. Одягнутий він у сині джинси, чорні туфлі, під зеленуватими курткою і светром — біла сорочка, на голові — чорна кепка.

— Я прийшов сюди як приватна особа, — каже він і поривається піти. — Ніколи не був на фестивалі "Чайка", — все ж розповідає. — Хочу допомогти молодим виконавцям, якщо вони мені сподобаються.

Мала приїхати російська співачка Лєна Перова. Але організатори вирішили, що кияни краще знають рок-гурт "Бучч". Вокалістка "Бучч" 34-річна Олена Погребицька виступала у білих штанях, футболці та помаранчевих кедах. Під час виконання останньої пісні в гітариста порвалася струна. Пісню "Небо над Москвою" догравали на пошкодженому інструменті. Слово "Москва" вокалістка замінила на "Земля".

— Часто замінюємо слова цієї пісні, — розповіла потім Погребицька. — У Пітері співаємо про небо над Невою, у Твері — над Тверцою. А потім приходять люди і дякують за дійсно гарні пісні про Пітер чи Твер.

Після "Бучч" виступали українські "Джанго" та "Йолка".

У гітариста порвалася струна

Перед службовим входом на 37-річного Олексія Піддубного з "Джанго" чекає тренер із плавання, також Олексій.

— Льоша подивиться, чи я у формі, — каже Джанго і показує біцепс. Популярний у Росії співак розповідає, з ким із артистів спілкується в Україні.

— З Альоною Вінницькою, Ані Лорак, бо я їй пісні писав, "Другою Рікою" і тим, з "Тартака"... А! Сашком Положинським. Я багатьох знаю! — додає усміхаючись.

Після українців виступає білоруський репер "Серьога". Він у білих капелюсі й кедах, сірих широких джинсах і блакитній з білим спортивній куртці. Заспівав на чотири пісні більше, ніж було домовлено з організаторами.

— Бракує часу на творчість. Я тепер сам собі продюсер, менеджер і колекціонер.

— Що колекціонуєте? — цікавлюся.

— Купив чорний "БМВ" 850-ї серії, бо всі питали, чи є він у мене. Тачка постійно ламається. Поставив її у гараж, — зізнається 29-річний Серьога, прізвище якого — Пархоменко. — Продам скоро і куплю іншу машину, уже не "БМВ", — каже він.

Через довгий виступ "Серьоги" Володимир і Сергій Кристовські з групи "УмаТурман" виступали всього півгодини.

— Мало людей, — поскаржився Володимир. — Але атмосфера гарна. На Андріївському узвозі купив нову кепку, а ще мушлі й дві дудочки. Подарую комусь.

Між виступами "УмиТурман" і "ВВ" у залі по екранах прокручують звернення Романа Білика, вокаліста гурту "Звєрі". Вони не приїхали на фестиваль через хворобу барабанщика.

Після оголошення багато глядачів пішли з Палацу спорту. Київський рок-гурт "Воплі Відоплясова" закінчував виступ у напівпорожній залі. Лідер групи Олег Срипка, 42 роки, заспівав гімн України. Але за кулісами мав пригнічений вигляд.

— Уперше ми виконали гімн у московському клубі "Б-2" ще під час помаранчевої революції, — розповів співак у своїй гримерці. — Тоді всі, хто був у клубі, встали і поклали руку на серце. А тут пили пиво і танцювали, — Олег нетерпляче крутить у руках ключі від машини.

— У "Звєрєй" сьогодні срачка, на щастя, — каже саркастично. — Зараз я їду додому, — додає, — спа-а-ать!

По сходах іде з цигаркою Ігор Пелих. Виходимо на вулицю. Прощається.

— Я за те, щоб винести цей фестиваль за Київ узагалі, — пояснює, — і не робити в місті шарових концертів.

Зараз ви читаєте новину «"Воплі Відоплясова" співали у напівпорожній залі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути