четвер, 24 січня 2008 14:11

Під час виступу "ДахаБраха" били пляшки

Виступ київського етно-хаос гурту "ДахаБраха" в івано-франківському арт-клубі "Химера" 20 січня мав розпочатися о 19.00. Але вже о шостій вечора там яблуку ніде впасти.

— Столик ми з друзями замовляли ще тиждень тому, — розповідає 18-річний Андрій Жеремчук, шанувальник гурту.

Бармени, розносячи кухлі з пивом і філіжанки з чорною кавою, насилу пробираються крізь натовп молоді. Музиканти ледве проходять до зали. Дівчата несуть великі чорні сумки з інструментами. 26-річний Марко Галаневич, єдиний чоловік у гурті, намагається протиснутися з величезним барабаном.

Публіка аплодує і свистить. Одні сидять за столом, інші стоять на стільцях, дівчата вмощуються на карку в своїх хлопців, дехто сідає на підлогу. Ті, кому бракує місця в залі, вмощуються біля вікон надворі.

Дівчата з гурту — у вишиваних чорною ниткою сорочках, довгих широких спідницях і високих шапках. Марко в довгому синьому сарі, без шапки.

Ще з 15 хв. "ДахаБраха" розспівується на сцені.

— Ми, напевне, почнемо, а там які будуть неполадки, по ходу підлаштуємо, — говорить 24-річна Ніна Гаренецька, солістка гурту.

Починається виступ щедрівкою "Добрий вечір". Несподівано крізь ґрати у прочинене вікно один із фанів просовує трембіту і грає на ній.

— Непогано, нам якраз трембіти і не вистачало, спрацюємось, — не розгубилася 26-річна Олена Цибульська.

Найбільше галасу в залі викликала пісня "Ой, там на горі". Під неї почали танцювати, підспівувати й розбивати пивні пляшки.

Концерт тривав півтори години. Дівчата привітали слухачів із завершенням свят та запропонували придбати за 25 грн їхній новий диск.

"ДахаБраха" за 40-хвилинний виступ просить $4 тис.

Зараз ви читаєте новину «Під час виступу "ДахаБраха" били пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути