пʼятниця, 19 січня 2018 06:50

Вбивство розслідують стоматолог і гінеколог

Вбивство розслідують стоматолог і гінеколог
Покажуть серіал про стоматолога, який розслідує злочини. Фото: 2+2

— Більшість закручених історій почув на кладовищі. Займаюся встановленням пам'ятників, — каже письменник Павло Белянський, 40 років.

За його повістю "Стоматолог вирішив одружитися" режисери Сергій Толкушкін та Олександр Тименко зняли детективний серіал. Прем'єра фільму відбудеться в лютому на каналі "2+2".

— Героя стоматолога, який розслідує вбивства і крадіжки, вигадав, коли почув про примхливого начальника дружини, — згадує Белянський.

— Вона працювала в приватній клініці. Лікар був дуже вимогливий, грамотний, але самостверджувався за рахунок підлеглих. Їй було важко морально через упереджене ставлення. Кожен день приходила з роботи у стресі. Кажуть, людину варто уявити без одягу, щоб не боятися. Тож вирішили його трохи "оголити" в моральному плані. Я почав вигадувати, як би начальник повівся, якби потрапив у незручну ситуацію. Любимо жанр детективу — тому згодом ці історії перетворилися на заплутані розслідування.

Головну роль виконав київський актор 31-річний Сергій Басок.

— Наш герой Дмитро Торопкий планує одружитися. Кохана жінка виявляється пов'язаною з криміналом. Кидає її. Знаходить у собі талант викривати злочинців. Йому 35 років, але має суто юнацький запал — звертає увагу на дрібниці. Наприклад, щоб перевірити, чи людина — наркоман, достатньо зазирнути в рот. Допомагають стоматологові в розслідуваннях друзі — гінеколог Петро та колишній бандит, а тепер бізнесмен Сергій, — продовжує автор.

До Києва Павло Белянський приїхав 2006-го з Донецька. Відкрив фірму з виготовлення надгробків.

— Більшість клієнтів приходять на зламі. Про родича, який помер, дізнаюсь майже все — від народження до останнього дня, — розповідає письменник.

— Якось замовники попросили перебити цифру на пам'ятнику. Почав розпитувати про причину. Думав, помилилися, коли встановлювали. Виявилося, пам'ятнику — 10 років. У 2000-х помер дідусь, а бабуся була жива. Родичі порахували, що надгробок на двох зробити дешевше. Нанести портрети і дати — втричі вигідніше, поки пам'ятник ще не встановили. Замовили портрети обох. Бабуся намагалася сперечатись — але економіка була не на її боці. Набили другу дату "200", щоб доплатити потім лише за одну цифру. Бабця померла 2012-го. Замовники були дуже засмучені. Вийшло ще дорожче, ніж розраховували.

Коли писав сценарій, хотів змусити глядача замислитись, наскільки важлива дружба. Яку ціну має для дорослих людей. Чи можна її продати — і що за це можна купити. Протягом фільму герої роблять різні вчинки. На перший погляд здається — недостойні. А час показує — за підлістю ховався добрий намір.

У телефільмі "Стоматолог" — 20 серій.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство розслідують стоматолог і гінеколог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути