Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 16:19

Василь Вознюк малює шаржі у Савіка Шустера

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Василь Вознюк: ”Редактори ”Свободи” розповідають, що до них підходять прес-секретарі політиків і запитують, чому на їхніх босів не намалювали шарж. Бо якщо є карикатура і шарж, значить він іще цікавий як політик”
Василь Вознюк: ”Редактори ”Свободи” розповідають, що до них підходять прес-секретарі політиків і запитують, чому на їхніх босів не намалювали шарж. Бо якщо є карикатура і шарж, значить він іще цікавий як політик”

Художник Василь Вознюк, 49 років, малює шаржі на політиків у програмі "Свобода з Савіком Шустером" на телеканалі "Інтер". Минулого тижня він приїхав до Полтави на виставку карикатур "Карлюка". У місцевій Галереї мистецтв представив свої роботи, а також безплатно малював шаржі на відвідувачів.

— За шаржі на політиків мені платять 65 доларів за передачу, — розповідає. — Їжджу на зйомки щоп"ятниці (Вознюк живе у Житомирі. — "ГПУ"). Оплачують також дорогу і проживання.

Запропонувала Вознюкові роботу в "Свободі" Ольга Невська, дружина Шустера й керівник нових проектів на "Інтері". Вибрала його, бо художник уміє швидко знаходити сюжет і передавати схожість об"єкта.

— На передачі подобається спостерігати за людьми. Дискусії часто бувають гострі, часом з образами, — веде далі карикатурист. — А в перерві політики можуть підійти, поговорити на побутові теми.

Сподобалася йому реакція на шарж депутата від НУ-НС Геннадія Москаля.

— Вони із Шуфричем схопилися, коли наш МНС не міг знайти крокодила у Дніпропетровську, — згадує художник. — Я намалював, як Москаль стоїть на березі річки, повз пропливає крокодил. А за Москалем ховається Україна. Коли вивели шарж на екран, він сміявся, як дитина.

На одній із передач Василь Вознюк зобразив, як Наталія Вітренко захищає Україну від продажу.

— Перед останнім блоком передачі Савікові принесли копії робіт, — веде далі карикатурист. — Його постійно смикають, завжди суєта така. Шустер неправильно зрозумів і в ефір видав, що Вітренко продає Україну. Та аж підскочила і крила мене в прямому ефірі на чім світ стоїть, — сміється.

Третій рік Вознюк — вільний художник.

— Можу собі це дозволити, — пояснює. — Є замовлення від кількох газет, програма. Виробив свій стиль, який виявився затребуваним.

Киянам малює карикатури за $30–50.

Сідає в залі й за 2–3 хв. чорним фломастером малює шарж на кореспондента "ГПУ". Укінці ставить підпис.

Виставка карикатур "Карлюка" в Полтаві триватиме до 15 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вознюк малює шаржі у Савіка Шустера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути