пʼятниця, 30 грудня 2011 00:00

Вакарчук вийшов на новий рівень

Музичні продюсери та радіоведучі говорять про найкращу пісню українських виконавців за 2011 рік.

Ігор Кондратюк, 49 років, продюсер:

— Приємно, що у вересні на вершинах хітпарадів майже всіх радіостанцій була україномовна пісня. Востаннє таке було, не згадаю навіть коли. Найхітовішою торік стала пісня дуету співачки Альоші і Влада Дарвіна "Ти найкраща". Вона не була революційною ні в музичному плані, ні в текстовому. Вдало вистрілили пісні Віталія Козловського "Не боюсь", Наталки Могилевської "Изменница". Кузьма Скрябін був дуже ліричний у пісні "Вибач". На другому місці назвав би хіт "Прованс" співачки Йолки. Вийшов ще у вересні 2010-го, але лунав звідусіль ще цілий рік.

Марія Бурмака, 41 рік, співачка:

— Відзначила б пісні "Тартака" "Не кажучи нікому", "Подумай". Можливо, вони написані раніше. Але 2011 рік для музичної індустрії й культури був несприятливий. Запровадили законопроект про урізання української музики в ефірі, нові податки на гастрольну діяльність.

Сергій Кузін, 48 років, радіоведучий:

— Пісня року для мене — "Этажи" групи "Бумбокс", записана разом із клавішником Дмитром Шуровим. Вона якісна, дуже музикантська й правильна. Святослав Вакарчук у спільному з харків'янином Сергієм Бабкіним проекті "Брюссель" вийшов на новий рівень. Вакарчук зараз для України робить значно більше, ніж усі політики разом узяті. Творчість Джамали виходить за рамки комерційної музики. Вона — яскраве європейське явище. Кажуть, не має справжнього хіта. Але шлягери зараз роблять. Забивають ефір, і слухачу немає куди діватися. У Джамали є чудова пісня "Смайл". А те, що не вона потрапила на Євробачення, а потрапило те, що потрапило — це не проблема Джамали, а проблема нашої країни.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук вийшов на новий рівень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути