пʼятниця, 28 березня 2008 15:38

У стрічці "Індиго" зібрали зіркових дітей і онуків (ФОТО)

— Я досить рідко з"являюся на людях, а ще рідше вивожу в світ своїх дітей. Але до Києва двоє з них приїхали зі мною, — каже акторка Марія Шукшина, 40 років.

Донька письменника й кінематографіста Василя Шукшина й акторки Лідії Федосєєвої-Шукшиної приїхала на презентацію російського фантастичного трилера "Індиго". Його прем"єра в Росії й Україні відбулася 26 березня. Напередодні до столичного кінотеатру "Україна" Шукшина прийшла з сином Макаром. Пояснює, що намагається захистити своїх дітей від публічності.

— Знаю по собі, що увага до дитини з боку папараці стимулює, щоб ти була не просто донькою свого тата або своєї мами, а сама була особистістю. Але хочу позбавити цього своїх дітей.

У фільмі режисера Романа Пригунова, 38 років, Марія зіграла професорку Ардашникову, яка займається проблемою індиго.

Це діти з надприродними можливостями. Вважається, що вони почали з"являтися на світ в кінці 1970-х і народжуються понині. Приміром, головний герой фільму Андрій відчуває переживання й біль інших людей. Його дівчина Таня розуміє мову тварин, а друг Тихон пам"ятає свої попередні життя. Невідомі хочуть знищити унікальних дітей і по одному починають їх убивати.

— Я давно не грала негативних ролей, тому мені було цікаво, — ділиться Марія Шукшина. — А тут ще інтрига в тому, що впродовж майже всього фільму моя героїня здається хорошою. Лише в кінці стає ясно, що вона заодно з убивцями.

Над стрічкою працювали два роки. Її бюджет — $2,5 млн. Це другий фільм Романа Пригунова. Перший — "Самотність крові" — він зняв 2002 року. Зізнається, що тема дітей індиго його не цікавить.

— Я просто виконав свою роботу як режисер, — додає. — Не обов"язково бути тим, про кого знімаєш. Думаю, що тема дещо надумана. Кожна мама вважає свою дитину найрозумнішою. У мої часи була мода на акселератів, тепер — на індиго.

Андрія зіграв 17-річний Іван Янковський, онук актора Олега Янковського, син режисера Філіпа Янковського й актриси Оксани Фандери.

— Тато Івана — мій хороший друг, — каже Пригунов. — Узагалі ж із дітьми, як із тваринами, працювати складно. Але не у випадку з Ванею. У нього акторство в крові.

Режисер зізнається, що у фільмі знялися й інші його друзі. Приміром, Гоша Куценко, 40 років, грає професора Вадима Суханова.

— Коли Гоша вчився на першому курсі Школи-студії МХАТ, жив у мене, — розповідає Пригунов. — Та Куценко хороший артист, до того ж у нього блакитні очі. А ми хотіли, щоб усі машини у фільмі були білими, а очі героїв — блакитними.

Режисер планував зробити трагічний фінал, але продюсери наполягли на хепі-енді.

— Я хотів, щоб у кінці стало ясно, що це діти самі все зробили, що це насправді вони погані. Щось у стилі протистояння батьків і дітей. Щоб в останньому кадрі у Вані очі були не справжніми, а ніби в інопланетянина. У цьому було б щось містичне. Найголовніше, що ми з продюсерами не посварилися, знайшли компроміс.

Зараз ви читаєте новину «У стрічці "Індиго" зібрали зіркових дітей і онуків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути