пʼятниця, 15 квітня 2016 00:25

У фантастичному романі Росія захопила Україну

"Путин будил меня каждое утро и говорил, что я должна сделать. Сначала это были очень странные советы, и мне было трудно их исполнить", — розповідає героїня роману "Кагарлик" — пенсіонерка, яка захоплюється російським президентом.

Книжку написав фантаст 40-річний Олег Шинкаренко. Дія відбувається 2114-го. Після російської окупації Україна повернулася у середньовіччя. Головний герой утратив пам'ять. Його свідомість використали для виготовлення комп'ютерів російських військових супутників. Він шукає дружину. Їде до загадкового міста Кагарлик. Після випробування новітньої зброї час там зупинився.

— Почав писати роман у часи пізнього януковичівського застою, тобто до Майдану і війни на Донбасі, — продовжує. — Хотів створити трилер, що зачіпатиме страхи українців. Перебрав кілька найпоширеніших — звільнення з роботи, хворобу. Мені здалося, що найпотужніший наш страх — це російсько-українська війна.

Кагарлик — це не реальне містечко на Київщині. А метафора — місце, де зупинився час. Містечко прославилося на виборах до Верховної Ради 2012-го. Там балотувався мільйонер Олександр Онищенко. Викачував український газ, продавав його і не платив ренти. Щоб завоювати прихильність людей у Кагарлику, привіз актора Жана-Клода Ван Дамма. І виборці проголосували за Онищенка. Той досі в українському парламенті. Для кагарличан Ван Дамм є зіркою бойовиків 1980-х — досі актуальний персонаж. В їхній свідомості час зупинився.

Книжка вийшла в київському видавництві "Люта справа".

Зараз ви читаєте новину «У фантастичному романі Росія захопила Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути