Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 16:04

В Арсенія Яценюка вкрали кухоль

У Чернівцях з пам"ятника екс-спікеру Арсенієві Яценюку невідомі вкрали табличку "Арсеній Яценюк і К" та металевий кухоль без дна з написом "Для пожертв на розвиток українського парламентаризму". Завдані збитки автор пам"ятника оцінив у 100 грн.

— Думав у міліцію подавати, але то безглуздо. Обласне управління МВС стоїть якраз навпроти пам"ятника, — обурюється 50-річний скульптор Анатолій Федірко. Кореспондент "ГПУ" телефонує йому й застає за прилаштовуванням нового кухля.

— Нова кружка позолочена й на відміну від старої має дно. Напис я змінив: "Для пожертв на розвиток української демократії", — розказує він. — Закривати кухоль не будемо: будь-хто зможе скористатися цими грошима. Я бачив Яценюка у Чернівцях 3 жовтня, він кинув у кружку 50 гривень.

Федірко встановив барельєф на магазині "Букініст" по вул. Головній улітку 2008-го, коли Яценюк очолював Верховну Раду. Кухоль зник 20 січня.

— Це не хуліганство. Хулігани фломастерами написали б лихе слово чи забризкали балончиком. Це акт політичного вандалізму. Грабунок збігся з подіями, коли Яценюк разом із ще одним чернівчанином Дмитром Фірташем дискутували з прем"єр-міністром через проблеми газу, — каже скульптор.

— Не збираєтеся ставити пам"ятник Дмитрові Фірташу?

— Цікава ідея! — пожвавлюється Федірко. — До літа постараюся поставити. Їхній альянс з Яценюком мені не зовсім зрозумілий. Але в чернівчан, мабуть, менталітет такий цікавий.

10 лютого скульптор відкриває у місті барельєф Юлії Тимошенко:

— До того поставив пам"ятники Невідомому чернівчанинові, письменнику Юрієві Андруховичу,  президенту Вікторові Ющенку. Вирішив навести гендерну рівність. Помістив Тимошенко над Яценюком — в образі матері.

Зараз ви читаєте новину «В Арсенія Яценюка вкрали кухоль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути