понеділок, 01 жовтня 2007 17:15

Юрій Любімов відсвяткував 90-річчя

  У московському Театрі на Таганці Юрій Любімов поставив 55 вистав
У московському Театрі на Таганці Юрій Любімов поставив 55 вистав

30 вересня у московському Театрі на Таганці режисер Юрій Любімов відсвяткував 90-річчя прем"єрою вистави за п"єсою Грибоєдова "Горе з розуму". Любімов назвав спектакль "Горе от ума — Горе уму — Горе ума". У ньому зіграли актори Фелікс Антіпов, Єлизавета Лєвашова, Поліна Нечитайло.

Двері у партер ювіляр відчинив із фразою: "Начали!" Півтисячі гостей аплодували після вистави стоячи. Російський президент Володимир Путін вручив Любімову орден "За заслуги перед Отечеством" ІІ ступеня. Дружина ювіляра, угорка Каталін, розплакалася. 28-річний син Петро дав їй свою хустинку.

— Юрій Петрович зараз дуже добре почувається, — каже прес-аташе Любімова Катерина Мілорадова. — Незважаючи на вік, приходить на всі репетиції.

Юрій Любімов поставив 55 вистав у Театрі на Таганці та майже 30 — за кордоном. В юності він поніс здавати документи до Московського енергетичного інституту. Але дорогою побачив оголошення про набір у театральну студію при МХАТі. Як актор дебютував після Другої світової війни у московському Театрі Вахтангова у ролях донжуанів. Як режисер — у 42 роки в тому ж театрі у виставі "Много ли человеку надо".

Двері у партер ювіляр відчинив із фразою: "Начали!"

— Мій улюблений режисер Станіславський говорив, що режисер починається з 45 років, — сказав тоді Любімов.

Також він знявся в 18 фільмах. Таких як "Мічурін" та "Прощай, Америко" Олександра Довженка та "Кубанські козаки" Івана Пир"єва.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Любімов відсвяткував 90-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути