середа, 04 січня 2017 07:55

Уперше художній фільм знімали в Антарктиді

Автор: ФОТО З САЙТА www.kinoafisha.ua
  Дослідника Світового океану Жака-Іва Кусто у фільмі ”Одіссея” зіграв Ламбер Вілсон. Актор розповідав, що в дитинстві проводив літні канікули в тому ж середземноморському місті Бандоль, де винахідник акваланга навчав своїх синів пірнати
Дослідника Світового океану Жака-Іва Кусто у фільмі ”Одіссея” зіграв Ламбер Вілсон. Актор розповідав, що в дитинстві проводив літні канікули в тому ж середземноморському місті Бандоль, де винахідник акваланга навчав своїх синів пірнати

— Жак-Ів Кусто перетворив дружину на алкоголічку і відлюдька. Хоч та віддала йому все. Продала фамільні цінності, щоб обладнати корабель для підводних зйомок і досліджень відкритого океану. Він усе життя зраджує її з красивими, але дурними прихильницями. Гроші на подорож одержує від нафтової компанії взамін на пошук нових родовищ на морському дні. Згодом видобуток нафти вбиває тварин, яких він описував у книжках і знімав на плівку, — розповідає кінокритик Анастасія Лях, 30 років.

Із 29 грудня в українських кінотеатрах показують французький фільм "Одіссея". Стрічка присвячена досліднику світового океану Жаку-Іву Кусто. Його називають найпопулярнішим французом ХХ ст.

— Режисер Жером Салль пропонує новий погляд на винахідника акваланга Жака-Іва Кусто. У стрічці постає неоднозначним — марно­славний, егоїстичний, самозакоханий і невдячний. Його вчинки часто цинічні й черстві. Коли зібрався в експедицію, віддає своїх малих синів Жана-Мішеля і Філіпа в інтернат. Не розуміє дітей, уникає їх. Із посмішкою вирушає отримувати нагороду, замість поїхати на похорон батька. Однак режисер не робить із нього негативного персонажа — Кусто не показаний як великий. Натомість таким бачимо його молодшого сина — Філіпа. Він працював у батька оператором. Робив красиві підводні зйомки. Саме він заговорив про захист морського середовища від нафтових викидів. Часто буває, що обдаровані, гідні поваги та визнання особистості залишаються без уваги публіки. Великі ж навпаки — морально ниці, але отримують славу і гроші.

Натурні зйомки проходили на африканському узбережжі Атлантики, у Франції, Хорватії. Вперше художній фільм знімали в Антарктиді.

— На великій крижині я з Одрі Тоту, яка грає мою дружину, і "сином" П'єром Ніне провели кілька годин. Фільмували нас із безпілотника. В Антарктиці приголомшлива краса. Ми бачили зграї кашалотів, косаток, морських леопардів, пінгвінів, айсберги. Хотілося вщипнути себе, щоб переконатися, що все відбувається наяву, — згадує виконавець ролі Жака-Іва Кусто 58-річний Ламбер Вілсон.

Бюджет картини — 20 млн євро. "Одіссея" — найдорожчий французький пригодницький фільм.

Зараз ви читаєте новину «Уперше художній фільм знімали в Антарктиді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути