Ексклюзиви
середа, 11 липня 2007 19:01

Українські традиції є кому підтримати

 

6–8 липня на Співочому полі в Києві пройшов 4-й Міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій". Ініціатор фестивалю Олег Скрипка запросив музикантів з усього світу. Від обіду й до вечора з кількох сцен лунали кобзи, ліри, гітари й бандури. Одне з найцікавіших місць етнофесту — містечко майстрів. На Співоче поле роботи привезли ковалі, гончарі, ткалі, писанкарі, різьбярі по дереву. Усі охочі могли купити українські вироби — тканий рушник або солом"яний бриль. Гончарі пропонували самому спробувати зліпити горщика.

Приємно, що, не дивлячись на дощову погоду, цього року на фестивалі було набагато більше молоді, що свідчить про неабиякий інтерес молодого покоління до національного, українського, про свідомість підростаючого покоління. Особливо якщо ця молодь російськомовна.

Цьогорічний фестиваль, який вважають однією з найавторитетніших культурних подій, підтримала компанія, яка багатьма сприймається як іноземна — "Кока-Кола Україна". Проте тут працюють українці, та й продукція створюється саме для українців. Партнерство в такому проекті, як "Країна мрій", свідчить про високу соціальну відповідальність компанії.

Це вже другий спільний проект "Кока-Кола" й Олега Скрипки. Наприкінці квітня у Пирогові під Києвом відбулося не менш яскраве свя-то — "Гаївки". Тоді Скрипка проводив пісенний обряд зустрічі весни. Організатори запевняють, що ці проекти — тільки початок спільної роботи з відродження українських традицій. Вони мають намір разом провести "Країну мрій" і наступного року. І запропонувати ще чимало цікавих подій, спрямованих на підтримку української культури.

Тут працюють українці, та й продукція створюється саме для українців

— "Кока-Кола Україна" пишається своїм партнерством з фестивалем "Країна мрій" та Олегом Скрипкою, — каже директор зі зв"язків із громадськістю компанії "Кока-Кола Україна" Олеся Жулинська. — Щороку наша компанія прагне дарувати українцям незабутні події та свята. Цей рік для нас особливий: "Кока-Кола" святкує 15-річчя своєї роботи в Україні і дарує українцям низку унікальних подій, які надовго залишаться в пам"яті.

Організатори запросили на купальське свято цікавих виконавців. З Алжиру до Києва приїхав співак Халєд, який створює суміш неповторних наспівів Близького Сходу з елементами репу, хіп-хопу, французького шансону, африканського етно та європейського клубного біту. Виступила також відома у Західній Європі фінська група "Варттіна" та заборонене в Білорусі етно-тріо "Троїца".

Зараз ви читаєте новину «Українські традиції є кому підтримати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути