четвер, 25 червня 2009 19:20

Українські книжки отримали п"ять нагород у Москві

На VI Міжнародному конкурсі "Мистецтво книги" в Москві українські видавці представили вісім книжок. П"ять із них отримали нагороди.

Найкращим дитячим виданням визнали "Сни Ганса Християна" Лесі Ворониної. На лискучій обкладинці зображена фея з крилами. Збоку книжка зав"язується рожевою стрічкою. У точках продажу її можна купити за 120 грн.

— Вона сподобалося усім членам журі, бо її кортить пригорнути до грудей, наче дитину, — усміхається 53-річна Валентина Бабилюлько з Держкомтелерадіо. Жінка п"ятий рік представляє наші книжки в Москві.

"Сни" видрукували "Грані-Т". Іще одна книжка цього київського видавництва — "Сердечний рай, або Оксана Олександра" — теж стала лауреатом.

— Це драматичний твір про кохання Шевченка до Ликери Полусмак, — розказує директор "Граней" Діана Клочко. — Планували видати 3 тисячі примірників, але через кризу надрукували тисячу.

Вісім країн СНД презентували на конкурсі 200 видань. Гран-прі вибороли дві книжки — російська та білоруська. Українці на здобуття головної нагороди цьогоріч свої видання не висували.

— Росіяни бачать у нас серйозних конкурентів. А білоруси навіть трохи заздрять. За кілька місяців до конкурсу дзвонять. Намагаються довідатися, які книжки повеземо, — каже Валентина Бабилюлько.

"Вечори на хуторі біля Диканьки. Миргород" Миколи Гоголя та "Історія української вишивки" отримали нагороди в номінаціях "Співдружність" та "Арт-книга". Їх видання профінансувала держава.

— "Вечори" Гоголь написав у молодості, — розповідає директор видавництва "Либідь" Світлана Головко. — Видрукували без редакторських правок. Доктор філології Володимир Звиняцьковський за виданням 1936 року відновив первісний варіант тексту. Ілюстрації створив художник Якутович.

56-річний Сергій Якутович на прес-конференції сидить скраю столу. Наливає в склянку негазовану воду.

— Малюнки до Гоголя створював після трьох років роботи над фільмом "Тарас Бульба", — каже. — Якось за ніч намалював 80 ілюстрацій. Мене надихає цей автор.

2008-го книжка "Петербургские повести" Миколи Гоголя здобула гран-прі московського конкурсу. Вона вийшла у видавництві "Грані-Т".

Зараз ви читаєте новину «Українські книжки отримали п"ять нагород у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути