вівторок, 10 грудня 2019 00:10

Українці лише зараз зрозуміли музику "Дахи Брахи"

Автор: facebook.com
  Концерт етногурту "ДахаБраха" відбувся в київському Палаці спорту. Відзначили 15-річчя колективу
Концерт етногурту "ДахаБраха" відбувся в київському Палаці спорту. Відзначили 15-річчя колективу

Аншлаг у столичному Палаці спорту зібрав етногурт "Даха Браха". У жовтні повернулися з 18-х гастролей у США й Канаді. Концертом у Києві відзначили 15-річчя.

— Група давно пройшла етап визнання на Заході. На батьківщині довго залишалася помітною вузькому колу, — каже Ігор Панасов, 41 рік, музичний критик. — Доки не виступила 2018 року на стадіоні "Олімпійський" перед концертом "Океану Ельзи" та не зібрала свій перший палац "Україна".

Пришестя "Дахи Брахи" до столичного Палацу спорту — не просто ще один виступ українського виконавця на важливому майданчику. Це подія, що є віхою.

Продюсером і батьком "Дахи Брахи" є Влад Троїцький. Людина з дуже рідкісним в Україні поєднанням стратегічного мислення й оголеним естетичним нервом. Доки держава незграбно перевдягає шаровари на щось модерновіше, Троїцький хистом та енергією команди побудував цілий культуропровід з України до світу.

Соул, блюз, академічний авангард, класичний рок-н-рол, хіп-хоп, інді-поп "Даха Браха" кидає в один кошик з піснями різних регіонів України. І щоразу відкриває нові комбінації всього зі всім. На сцені це потрапляє в хімічну реакцію з артистичним хистом кожного з цієї четвірки, їхнім тонким почуттям гумору, харизматичною пластикою та візуальним торжеством.

Марко Галаневич, Олена Цибульська, Ірина Коваленко й Ніна Гаренецька зрозумілі в багатьох країнах світу не лише тому, що в них прикольні шапки й одяг. А тому, що вони розмовляють на десятках інтернаціональних музичних мов. З обов'язковим українським акцентом, що робить їх унікальним брендом.

В Україні аж зараз підросла аудиторія, що розуміє всі ці іноземні музичні мови та здатна оцінити їхній мікс з українським пісенним скарбом.

"Даха Браха" — перший в історії України сучасний гурт, що стає великим явищем усередині країни завдяки успіху не в північно-східних сусідів, а в західному цивілізаційному й естетичному вимірі.

Зараз ви читаєте новину «Українці лише зараз зрозуміли музику "Дахи Брахи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути