вівторок, 02 лютого 2016 07:05

У виставі "Дракула" не лунає жодного слова

— Дракула — істота древня. Ми одразу вирішили, що його має грати Сергій Бабкін (один із засновників гурту "П'ятниця". — ГПУ), — каже режисер харківського театру "Прекрасные цветы" Артем Вусік, 27 років.

4 лютого театр їде в гастрольний тур Україною з виставою "Дракула" за романом ірландця Брема Стокера. За сюжетом, англійський юрист потрапляє до Трансільванії — гірської провінції в Румунії. Тамтешній аристократ мріє купити ділянку на Туманному Альбіоні під новий маєток. Виявляється, що клієнт — 400-річний вампір граф ­Дракула.

У пластичній виставі не лунає жодного ­слова.

— Мене завжди зачаровувала ця історія, трепет перед вічністю, пізнання смерті за життя. Здавалося, що Дракула — дуже хворий і усвідомлює свою недугу. Його ­самотності варто поспівчувати, — додає ­режисер.

Почнеться гастрольний "Дракула-тур" у місті Кременчук на Полтавщині. В Києві спектакль покажуть 9 лютого. До кінця року театр планує показати "Дракулу" у 34 містах України.

Зараз ви читаєте новину «У виставі "Дракула" не лунає жодного слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути