неділя, 17 червня 2007 07:04

У Львові пройшла виставка еротичного мистецтва

Автор: фото: Денис МАНДЗЮК
  Львів’яни Тетяна Щербай і Богдан Вдовин розглядають експонати виставки еротичного мистецтва у Музеї ідей. У відрах хвилі створюють вібратори
Львів’яни Тетяна Щербай і Богдан Вдовин розглядають експонати виставки еротичного мистецтва у Музеї ідей. У відрах хвилі створюють вібратори

Виставка еротичного мистецтва завершила роботу у львівському Музеї ідей. Попередньо повідомляли, що неповнолітніх на експозицію не пускатимуть. Проте паспортів на вході до підвалу монастиря Бернардинів, де розташований музей, ніхто не перевіряв.

Свої роботи представляли дванадцять художників.

— Чекали, що все буде більш збоченим, — ділиться враженнями 19-річна Тетяна Щербай. Дівчина навчається на історика мистецтва в Академії мистецтв. Прийшла на виставку зі своїм хлопцем Богданом Вдовиним.

— Усе досить культурно та гарно, — додає Богдан. — Навіть оце... — ніяково говорить, показуючи на експонати художника Тараса Беняха. Уздовж стіни стоять наповнені водою оцинковані відра, у яких лежать пелюстки троянд і різнокольорові вібратори. Штучні члени працюють, утворюючи на поверхні води невеликі хвилі.

Поруч із вібраторами Беняха велике полотно рожевих тонів 35-річного Сергія Савченка.

— До цієї виставки готувався все життя, — іронічно зауважує художник. — Виставка — це вже дрібниці. Головне, що практика перед цим має бути величезна. Або взагалі ніяка. У мене практика почалася пізнувато, у дев"ятнадцять років. Але потім часу було достатньо, щоб надолужити згаяне.

В одному залі виставили репродукції картин початку ХХ століття.

— Хотіли показати цим, як змінилося ставлення до еротики за останні сто років, — пояснює куратор виставки 23-річна Аня Трофімова. — Деякі сучасні художники мають інші погляди, у деяких вони практично не змінилися.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пройшла виставка еротичного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути