вівторок, 23 жовтня 2018 06:55

У Києві починають знаходити трупи повій

У Києві починають знаходити трупи повій
Лада Лузіна презентує збірку повістей "Джек-різник з Хрещатика". Фото: vesti-ukr.com

— На дореволюційній мапі Києва є місцевість із назвою "Провалля", — розповідає письменниця Лада Лузіна, 45 років. — Воно містичне, там розташовано місто мертвих. Вище — Маріїнський парк. Унизу — Зелений театр. Я завжди говорила, що в нас у невдалому місці стоїть Верховна Рада. Прямо над Проваллям. Не дивно, що всі благі наміри провалюються в тартари. А ось музей Голодомору і пам'ятник Невідомому солдату розташовані правильно.

Лада Лузіна презентує збірку повістей "Джек-різник з Хрещатика".

— Описала київські містичні легенди, присвячені Проваллю, — продовжує. — Наприклад, що в Зеленому театрі чути звуки давніх битв. Але ці страшилки виникли не на порожньому місці. Мають під собою історичні обґрунтування.

У повісті "Тінь Демона" троє сучасних київських відьом відправляються у 1888 рік. У англійській столиці Лондоні в цей час орудує Джек Різник. І в Києві теж починають знаходити трупи повій. Виникає питання — той це вбивця або наслідувач. Як взаємопов'язані ці злочини між собою. Героїні досліджують всі київські борделі того часу, і низькопробні, і найфешенебельніші.

Події повістей відбуваються в час народних свят Діди, коли, за повір'ям, до живих приходили мертві предки.

— Були осінні Діди, напередодні Гелловіну. Весняні відомі як Русалії. Зараз вони прив'язані до свята Трійці. Але для наших предків це було ширше поняття. Вони вірили, що в цей час відкриваються пори землі. Крізь них зростає нова зелень і приходять у світ душі покійних.

Книжка "Джек-різник з Хрещатика" вийшла в харківському видавництві "Фоліо" в серії "Ретророман". У книгарнях коштує 180 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві починають знаходити трупи повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути