пʼятниця, 22 лютого 2013 05:15

"Іллєнко мав оскароносну історію"

"Іллєнко мав оскароносну історію"
Кадр з фільму "Лінкольн". Фото: kinopoisk.ru

12 номінацій на кінопремію "Оскар" має історична драма "Лінкольн" Стівена Спілберґа. Це найбільше цього року. 85-та церемонія нагородження премією пройде 24 лютого в місті Лос-Анджелес.

— "Лінкольн" точно не стане найкращим фільмом, — вважає київський режисер Олександр Кірієнко, 38 років. Його картину "Ілюзія страху" 2009-го Україна висувала на здобуття "Оскара". — Час дорогих костюмованих стрічок минув. Історія президента, який скасував рабство, цікава лише американцям. В український прокат її не взяли, незважаючи на ім'я постановника. Американські кіноакадеміки все більше схиляються до авторського кіно. Інтимні картини про внутрішній світ людини зараз більше в ціні. Не треба витрачати мільйони на виробництво розважальних стрічок для глядачів, яким головне — попкорн. Це розуміють і в Голлівуді. Тому відзначають передусім картини, на яких хочеться співпереживати, думати.

Головним претендентом на "Оскар" у номінації "Найкращий фільм" Кірієнко вважає стрічку австрійського режисера Міхаеля Ганеке "Любов".

— Це страшна картина про стосунки двох людей похилого віку. Ще б відзначив стрічку Бена Аффлека "Операція "Арго" про порятунок із полону в Ірані шести американських дипломатів. Динамічна картина про долі людей, здавалося б, нікому не потрібних. Але після таких фільмів розумієш, що американці живуть у країні, яка ніколи не повернеться до них задом. Як це сталося з Михайлом Іллєнком. Він мав справжню "оскароносну" історію, але через втрачені сили в боротьбі за гроші з чиновницькою байдужістю, не зміг зробити міцного фільму. Хоча вже не погано, що "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь" потрапив у розширений список номінантів на "Оскар". "Джанго вільний" Квентіна Тарантіно мене не вразив, так само як і попередня робота "Безславні покидьки". Своїми фантазіями він тільки морочить людям голову, а не знімає цікаве кіно. Не здивуюсь, якщо вдруге переможе режисерка Кетрін Біґелоу з картиною про полювання на Бен Ладена "Ціль номер один". У номінантах є шикарні, з точки зору картинки, фільми "Життя Пі" та "Знедолені". В якихось номінаціях обов'язково переможуть. Комедію "Мій хлопець — псих" не бачив. Але Бредлі Купер і Дженіфер Лоуренс — актори, які не знімаються в поганих фільмах.

Зараз ви читаєте новину «"Іллєнко мав оскароносну історію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути