середа, 21 травня 2008 18:11

Турчинов написав сценарій для фільму

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  На  перегляд фільму ”Ілюзія страху” за сценарієм першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова (стоїть праворуч) до київського кінотеатру ”Україна” прийшли глава уряду Юлія Тимошенко, її донька Женя та зять Шон Карр (сидять ліворуч)
На перегляд фільму ”Ілюзія страху” за сценарієм першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова (стоїть праворуч) до київського кінотеатру ”Україна” прийшли глава уряду Юлія Тимошенко, її донька Женя та зять Шон Карр (сидять ліворуч)

"Вначале было слово, и слово было у Бога, и слово было — Бог", — цими словами розпочинається стрічка "Ілюзія страху". Її зняли за сценарієм першого віце-прем"єра Олександра Турчинова, 44 роки. Презентували фільм у вівторок у столичному кінотеатрі "Україна".

За жанром це психологічний трилер. Головного героя, бізнесмена Ігоря Короба, зіграв росіянин 45-річний Андрій Панін. Його шантажують. Чоловік має або сісти у в"язницю, або віддати невідомому власний торговельний центр. Короб перестає розуміти, які події в житті відбуваються насправді, а які — плід його уяви. Чоловік божеволіє.

— Зйомки проходили в екстремальних умовах. Ми знімали взимку й через це мали обмаль часу на роботу: пізно світало й рано темніло, — розповідає співавтор сценарію та продюсер Юрій Бутусов, 46 років. — Найскладніше фільмували епізод, в якому приносять у жертву дитину. Ми мучили малюка до другої ночі. У Генуезькій фортеці в Судаку, де відбувалися зйомки, був сильний вітер. Акторів та апаратуру зносило.

Бюджет стрічки $2,5 млн. Кошти надали інвестори.

Гості проходять крізь рамку металошукача, а охоронці оглядають їхні сумки. Серед запрошених — народні депутати, журналісти та друзі авторів фільму. У залі на 660 місць сидять 400 людей. На другому поверсі, у холі перед кінозалом, пригощають фруктами, бутербродами з червоною ікрою, креветками, сьомгою та вином.

Депутатка Наталія Королевська, 33 роки, каже, що читала книжку, за якою створили сценарій.

— У ній багато філософії. Цікаво, як вони це передали на екрані. У мене звичка читати на ніч, — пояснює. — Раніше читала художню літературу, а тепер встигаю тільки законопроекти. Відчуваю, як депутати тупіють у літературному плані.

Олександр Турчинов прийшов із дружиною 37-річною Ганною. На сцену виходить, тримаючи чорну папку. У ній лежить папірець, де від руки написані прізвища акторів фільму. Над сценарієм Турчинов працював два місяці — разом із Юрієм Бутусовим.

— Юра змушував мене переписувати п"ять разів. Навіть коли писав промови для президента чи прем"єра, їх затверджували з першого разу, — каже Турчинов.

Гостей пригощають бутербродами з червоною ікрою, креветками та вином

До зали заходить донька прем"єр-міністра Юлії Тимошенко — 27-річна Євгенія з чоловіком Шоном Карром, 39 років. Вона займає місце Турчинова. Невдовзі з"являється Юлія Володимирівна, 47 років. Сідає поруч із зятем, але той міняється місцями з Євгенією.

— У цьому фільмі Олександр Турчинов трохи відкрив власну душу — дуже чесної, відвертої, я сказала б, романтичної людини, — каже після перегляду Тимошенко.

— Історична частина фільму здалася мені зайвою, — ділиться враженнями телеведучий Анатолій Борсюк, 61 рік. — Вона надто моралізаторська. Схожа на помпезну і пафосну театральну постановку. Це наче книжка з картинками про те, як варто жити. Такі роздають не надто розумним людям. Натомість добре вдалися сцени з міліцією і викраденням головного героя.

У кінотеатрах "Ілюзія страху" з"явиться наприкінці жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов написав сценарій для фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути