Ексклюзиви
середа, 29 лютого 2012 06:45

Третина глядачів втекли з фільму Джолі

Третина глядачів втекли з фільму Джолі

12 глядачів відвідали прем'єру фільму "У краю крові та меду" в сербській столиці Белграді. Це режисерський дебют американської актриси 36-річної Анджеліни Джолі. Третина відвідувачів кінотеатру "Дельта" залишила залу ще до кінця 2-годинної стрічки.

Дія картини відбувається в середині 1990-х під час громадянської війни на Балканах. Головна героїня — художниця-мусульманка потрапляє в сербський концтабір. Там від знущань її рятує колишній наречений, серб.

— Цей фільм зовсім не про кохання, як говорила Джолі. Соромно подібне кіно взагалі знімати, — каже один із глядачів після сеансу.

Фільм розповідає про етнічні чистки в колишній Югославії. Ідея виникла, коли Джолі побувала послом ООН на Балканах. Картину знімали в Угорщині. Продюсером фільму хотів стати сербський медіамагнат Желько Митрович, 42 роки. Але передумав. Пояснив, що йому не вдалося поламати стереотипи Джолі про сербів.

— Не хотів брати участі у тому, що знову покаже наш народ як поганих хлопців, — розповідає Желько Митрович.

Сценарій написала Анджеліна Джолі. Її звинувачують у плагіаті. Хорватський журналіст Йосип Кнежевич заявив, що актриса без дозволу використала сюжет його книжки "Руйнування душі".

— Таке відбувається практично в кожному фільмі, — каже Анджеліна Джолі. — Використала безліч творів і документальних фільмів, щоб поєднати історії багатьох людей. Але книжки цього хорвата я ніколи не бачила.

За дев'ять тижнів прокату в Північній Америці фільм "У краю крові та меду" зібрав $290 тис. Кошторис стрічки $13 млн. В Україні картину показуватимуть із 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Третина глядачів втекли з фільму Джолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути