Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 06:25

Трансформаторна будка почала поводитись, як людина

Автор: www.facebook.com/The Bobot
  12-річний Віктор Григор’єв (на передньому плані) у фантастичному фільмі ”Бобот” грає пластуна Вадима. Під час відпочинку в літньому таборі він зустрічає інопланетян
12-річний Віктор Григор’єв (на передньому плані) у фантастичному фільмі ”Бобот” грає пластуна Вадима. Під час відпочинку в літньому таборі він зустрічає інопланетян

— Я біжу, а за мною — собаки. Ну не собаки, а вожаті. Кричать, свистять. Забігаю на гірку, а там палатка маніяка, — каже 12-річний Вадим. Він — патологічний брехун. Увесь час вигадує.

У фантастичному фільмі "Бобот" його грає Віктор Григор'єв, 12 років.

Вадим відпочиває в літньому таборі. Разом із друзями програють у волейбол. Вважають, що суперники отримали перемогу нечесно, вирішують викрасти кубок. У цей момент хлопець зустрічає інопланетян. Вони обирають Вадима для боротьби за майбутнє Всесвіту. У цьому йому допомагатиме Бобот — трансформаторна будка, яка відірвалася від мережі й почала поводитися, як людина.

Перші кадри зробили в Криму до окупації. Завершують роботу в Києві.

У шостому павільйоні кіностудії Довженка від підлоги до стелі натягнутий синій екран, на підлозі розсипане сіно. Пізніше до сцени додадуть комп'ютерні спецефекти.

— У мене немає імені. Сказали, якщо знадобиться — то дадуть, — говорить 12-річна Іванка Бородай. Дівчина в гримі інопланетянки із зеленими лінзами. — У перший день моя гра не сподобалася режисеру. Тому хтось у моєму костюмі полежав на сіні замість мене. А от уночі, коли треба було стояти по коліна в багнюці під холодним проливним дощем, я відіграла сама.

Режисер фільму — Максим Ксьонда, 39 років.

— Стрічка розрахована на сімейну аудиторію. Такі потрібні для виховання підростаючого покоління. Зараз проблематично знайти україномовне кіно для дітей. Із цим я зіткнувся особисто. Картини для юних глядачів робити важко. Треба розповісти історію, яка буде цікава і малим, і їхнім батькам, — розповідає голова Держкіно України 39-річний Пилип Іллєнко. Відвідав знімальний майданчик.

Фантастичний фільм "Бобот" вийде в прокат навесні 2018 року.

4 українські комедії надійдуть у прокат до кінця вересня. 31 серпня відбудеться прем'єра фільму "Дзидзьо. Контрабас" про трьох контрабандистів із Західної України. 7 вересня покажуть екранізацію творів класика єврейської літератури Шолом Алейхема "Мир вашому дому". 21 вересня на екрани вийде стрічка "Ізі". Розповідає про італійця, який має доставити в закарпатське село тіло українського заробітчанина. 28 вересня відбудеться прем'єра трагікомедії "Припутні". Дія фільму відбувається протягом доби. Людмила з 20-річною дочкою їде до матері в глухе село.

Попит на українське кіно зріс

— До кінця року кожні два тижні в кінотеатрах буде прем'єра українського фільму, — говорить голова Держкіно Пилип Іллєнко. — Це не враховуючи короткометражні та документальні стрічки. Картин, які знімають без держпідтримки, зараз одиниці. В Україні заборонено показувати російські фільми та серіали, вироблені після 1 січня 2014 року. Завдяки цьому попит на український кінопродукт збільшився. Однак не це було головною метою закону. Передусім треба було обмежити ідеологічний вплив агресора. Але побічно виникло питання підтримки власного кіно. На сьогодні держава може підтримувати тільки фільми. З наступного року почнемо фінансувати серіали.

Зараз ви читаєте новину «Трансформаторна будка почала поводитись, як людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути