вівторок, 17 травня 2011 00:45

"Так на кухні може заспівати кожен"

Геннадій Татарченко, 60 років, композитор:

— Азербайджан переміг через нову форму голосування, коли половину голосів дає журі. Судді не люблять вискочок. Такими були австрійська співачка, яка виступала під Вітні Х'юстон. Виконавиця зі Словенії зробила номер під Крістіну Аґілеру. Журі на догоду масовому смаку європейців, може, й не без допомоги нафтових доларів, обрали Азербайджан. Вони симпатичні, молоді, співають так, як на кухні може заспівати кожен. Це в Америці з її джазовими традиціями в шоу-бізнесі таке не пройшло б. А Європа завжди надавала перевагу посередності.

Міка Ньютон талановита. Зі своїм завданням впоралася на 100 відсотків. Я їй пророчив місце в першій п'ятірці. Правильно зробили ставку на зворушливе відео. Без нього опинилася би в другій десятці.

Найбільше сподобалися дует із Ірландії та британський гурт. Їхні виступи були модними за музикою, текстами й поведінкою на сцені. На конкурсі домогосподарок такі не перемагають. Усі професіонали на Євробаченні завжди опиняються поза першою п'ятіркою. Справжнє мистецтво на ньому не цінують. Тож найкращий вокаліст із Франції, якому пророчили перемогу, опинився на 15-му місці.

Альоша, 25 років, співачка, представляла торік Україну на Євробаченні:

— Настрій Європи ніхто вгадати не може. Одного року був хардрок, потім фольклор. Мені сподобалася Франція. Експеримент оперного виконання із поп-роком. Плюс приємна зовнішність і хороший голос учасника. Багато народу ставили на британський "Блю". Мене не вразило, як вони звучали на репетиціях. Ще сподобалася Албанія, але її чомусь викинули із півфіналу. Їхня виконавиця була не така, як усі.

Марія Бурмака, 40 років, співачка:

— Цьогорічне Євробачення нагадало конкурс самодіяльності. Більше половини артистів не попадали в ноти, в іншій тональності співали. Міка Ньютон співала чисто, голос має прекрасний. Виступила практично ідеально. Єдине, що я додала б, — українськості: мови, мотивів. Найбільше сподобався італієць Рафаель Гуалацці. Чи не єдиний на конкурсі, хто отримував задоволення від процесу.

Зараз ви читаєте новину «"Так на кухні може заспівати кожен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути