пʼятниця, 12 липня 2013 00:20

"Так хочеться набухатися і побикувати"

— На свято до Валєри прийшли багато відомих персон. Їх жлоб сприймає за своїх і запросто може покласти руку на плече Мерилін Монро, — шоумен 44-річний Антін Мухарський вказує на картину київського художника Івана Семесюка "З Днем народження, брат".

Картину надрукують на обкладинці нового видання Мухарського "Жлобологія". 4 липня його представили у столичній мистецькій агенції "Наш формат". У книжці будуть 33 есе про жлобство. Серед авторів Сергій Жадан, Лесь Подерв'янський, Юрій Андрухович.

— Ми всі є жлобами, оскільки маємо тіло. Жлоб — тварина в людині. Дух намагається його підкорити через самоосвіту, культуру і виховання, — Мухарський закачує рукава. На руках кольорові татуювання. — Часом жлобство корисне. Після роботи так хочеться набухатися і побикувати.

Жлоб — тварина в людині

На столики розставляють фрукти і смажене насіння у газетних "трикутниках". До пива приносять дві миски варених раків.

— Перекладач Микола Лукаш, який знав 20 мов, якось стояв у черзі в гастрономі, — відкладає рака драматург Богдан Жолдак, 65 років. Жирними руками бере таріль із динями і пропонує присутнім дівчатам. — Дві дамочки полізли перед ним. Лукаш чемно попросив їх українською стати в кінець черги. На що вони: "А что ты на жлобском языке с нами разговариваешь? Мы не понимаем". Тоді Лукаш їм відповів: "Куда претесь, бл...ди?". І що ви думаєте? Миттєво слова подіяли.

Зараз ви читаєте новину «"Так хочеться набухатися і побикувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути