четвер, 25 березня 2021 00:31

Святослав Вакарчук присвятив батькові альбом

Святослав Вакарчук присвятив батькові альбом
Фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук представив авторський музичний проєкт "Оранжерея". Фото: facebook.com

— Святославові Вакарчуку вдалося скинути обладунки рок-кумира й вийти до слухачів щирим і справжнім, — каже музичний критик 29-річний Філ Пухарєв про сольний альбом лідера гурту "Океан Ельзи" — "Оранжерея".

Присвячений батькові, фізику та колишньому міністру освіти і науки Іванові Вакарчуку, який помер 2020-го у 73 роки. Презентували в день його народження, 6 березня.

Платівка містить 12 пісень. Записували без попередніх репетицій.

— Це третій авторський проєкт Вакарчука, — продовжує Пухарєв. — Увійшли нові пісні — світлі, спокійні, камерні. Такі ж старі, що не вписувалися у формат колективу. Немає гучних громадянських гасел, що не сходили з вуст Святослава Івановича останні роки. Натомість мелодійний і розслаблений рок про романтичного героя.

Головною окрасою стала співачка Віталіна Мусієнко — переможниця шоу "Голос країни". Її тонкий і ніжний вокал приємно контрастує із хриплим голосом фронтмена.

Однозначних хітів не знайти, але деякі композиції запам'ятовуються. "Оберіг" звучить як присвята Вакарчука батькові. "Не зачиняй в спальні вікно" відтворює діалог із садовою пташкою під щемливе фортепіано. "Диво" нагадує ліричні хіти 1960-х у стилі "Бітлз".

"Оранжерея" — свіжий альбом. Не музично, а за відчуттям. Музиканту досі вдається постійно оновлюватися внутрішньо і при цьому залишатися вічно закоханим хлопчиною в душі.

Інша новинка місяця — альбом Джамали "Ми".

— Перша за два роки платівка співачки дарує тепло, — говорить музичний оглядач Данило Панімаш, 32 роки. — За 33 хвилини Джамала знайомить слухача зі своїм внутрішнім світом. Спілкується з дитиною, дякує всесвіту за любов і проживає світлі моменти. Немов читаєш щоденник інтимних спогадів. Альбом позбавлений пафосу. Тільки тихі, закохані співи під камерну акустику.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Вакарчук присвятив батькові альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути