четвер, 25 червня 2009 19:19

"Сорочинський ярмарок" показали в театрі оперети

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У опереті ” Сорочинський ярмарок” Хіврю грає артистка Людмила Бєльська, Гриця — Роман Мороз
У опереті ” Сорочинський ярмарок” Хіврю грає артистка Людмила Бєльська, Гриця — Роман Мороз

Біля вхідних дверей Театру оперети в Києві хлопець і дівчина на ходулях розігрують залицяння. Вони то цілуються, то сваряться і розходяться в різні боки. Під театром зібрався натовп киян. Запитують зайві квитки на прем"єру "Сорочинського ярмарку".

— Я купила б, — каже вчителька молодших класів Олена. — Ходила сюди на "Звану вечерю з італійцями". Мені сподобалося. Про "Сорочинський ярмарок" дізналася з телебачення. Одразу пішла за квитками, але в касі відповіли, що вже немає.

У фойє продають глиняні фігурки героїв вистави. Частують чаєм та пиріжками. В кожен пиріжок укладений папірець із побажаннями.

Директор театру 38-річний Богдан Струтинський виходить до журналістів у вишиванці, підперезаний довгим поясом. Роздає кожному по пакунку з програмкою, квитком та міні-біноклем.

— Я вперше поставив національну оперету, тому почуваюся, неначе на іспиті. Використав музику славетного Модеста Мусоргського, Олексія Рябова та молодого композитора Богдана Кривопуста. А в лібрето дещо дописав сам.

На репетиціях у театрі відбувалося багато містики.

— Раптом відчиняються одразу кілька дверей. Кажу помічниці: "Лєна, піди подивися, що там таке". Повертається: "Никого нет!" Прем"єру переносили чотири рази. Актори почали хворіти.

Прем"єру переносили чотири рази. Актори почали хворіти

Скаржиться, що багатьох артистів доводилося перенавчати.

— Вони звикли грати українця, тобто хохла, п"яницею. Довелося іти за сцену вправляти мізки. В цьому спектаклі ми навіть циганів відмовилися показувати як дурисвітів.

До "Сорочинського ярмарку" в театрі звертаються вчетверте.

— Попередні версії віджили себе, — пояснює Струтинський. — Хоча у нас є такі вистави, як "Баядера". Вони йдуть по 25 років і не потребують оновлення.

Зараз ви читаєте новину «"Сорочинський ярмарок" показали в театрі оперети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути