пʼятниця, 01 серпня 2008 16:02

"Славське рок-фест" відбувся в напівзатопленому селі

Автор: фото: УНІАН
  В останній день фестивалю ”Славське рок-фест” деякі гості танцювали під сценою з голови до ніг у багнюці
В останній день фестивалю ”Славське рок-фест” деякі гості танцювали під сценою з голови до ніг у багнюці

25–27 липня у Славському на Львівщині відбувся Міжнародний фестиваль "Славське рок-фест". До того тут два тижні дощило. Залізниця працювала з перебоями, тож до селища дісталися тільки найстійкіші любителі рок-музики. З вокзалу їх розвозили місцеві жителі на "уазиках".

У Славському багато хат стояли затоплені по самі вікна. То розлилася річка Опір. Берегами ходять люди, шукають речі, що попливли за водою.

— Таких дощів у нас на моїй пам"яті не було, — розповідає місцева жителька Ольга Свердун. — У моїх родичів затопило не лише подвір"я, але й господарство. Тому вони переганяли худобу до сусідів, а воду у дворі відкачували насосом.

Головну сцену й наметове містечко фестивалю звели на стадіоні Славського. Малу сцену — поблизу місцевого Будинку культури. Аби поселитися в містечку, гості обов"язково мали зареєструватися і заплатити 25 грн. Однак більшість туристів цю умову проігнорували. Організували табір неподалік стадіону або оселилися за 30–35 грн на добу в місцевих. У наступні дні дехто, аби не платити за вхід на фестиваь, просто перелазив огорожу за кілька метрів від охорони.

За даними організаторів, на рок-фест приїхали понад 5 тис. чоловік. Однак у перші два дні концерти проходили на напівпорожньому стадіоні. Кілька десятків хлопців у футболках із написами "Панки живі" та "Мама анархія" місили багно під сценою. Спокійну етнічну музику українських гуртів розбавили іноземці: ска-панки з Італії La Skarnemutra, німці Mamasweed та британці The Ukrainians.

Наприкінці другого дня фестивалю ведучі концертної програми закликали людей забирати намети та переносити до сільської школи через повінь. Хто не встиг цього зробити, залишився без притулку. Виїхати зі Славського було майже неможливо. Мало які поїзди проїжджали крізь напівзатоплене селище.

— Квитків немає, коли будуть, не знаємо. Будуйте човни, — дала свій прогноз білетерка на вокзалі.

У неділю туристів розбудило сонце й церковні дзвони. Невеликий загін пластунів у гумових чоботях прямував до церкви на ранкову службу Божу. Тим часом із наметів вибиралися злі замерзлі рокери, які не мали де напередодні відмитися від бруду.

Розпогодилося, стадіон трохи підсохнув. Останній день фестивалю відкривала група із Кам"янця-Подільського "Пропала грамота". Музиканти провели саундчек та почали грати перед порожнім стадіоном. Зрештою підтягнувся народ, і під жвавий панк від поляків із Farben Lehre в болоті розпочалися справжні танці.

Швидко всі, хто стояв ближче ніж за 50 м од сцени, вкрилися брудом. Ведуча вечора співачка Росава попросила слеммерів не кидатися болотом і нагадала, що фестиваль, окрім музичного, має ще й екологічне спрямування. На цих словах один з рокерів вибіг під саму сцену і швиденько написав на великому банері нецензурне слово із трьох букв. Концерт закінчився близько дванадцятої.

У понеділок залізниця майже повністю відновила роботу. Любителі року розсілися по електричках і всю дорогу обговорювали із місцевими бабусями повінь.

Зараз ви читаєте новину «"Славське рок-фест" відбувся в напівзатопленому селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути