вівторок, 25 вересня 2012 07:30

Слабошпицький переміг на "Кіношоку"

Гран-прі в конкурсі короткого метру російського фестивалю "Кіношок" отримала картина київського режисера 37-річного Мирослава Слабошпицького. У фільмі "Ядерні відходи" йдеться про будні Зони відчуження. "Кіношок" традиційно влаштовують на чорноморському курорті Анапа. Його називають третім за значенням кінофестивалем Росії — після Московського міжнародного і "Кінотавру".

— "Кіношок" зараз став чи не єдиним місцем, де можна познайомитися з кіно всіх колишніх радянських республік, — розповідає Мирослав Слабошпицький. На фестивалі режисер не був через роботу над наступною картиною. Знімає повнометражну стрічку про глухонімих підлітків. — Великі європейські фестивалі також активно слідкують за колишніми азійськими республіками СРСР. Навіть більше, ніж за українським кіно. Фільми з Таджикистану, Киргизії запрошують для екзотики. Таким чином вони допомагають режисерам з країн, де немає потужної кінематографії, показати світу свої роботи.

Картина Слабошпицького у серпні перемогла на кінофестивалі у швейцарському Локарно. Цього тижня її покажуть у Парижі. У всеукраїнському прокаті вона з'явиться 1 листопада разом зі збіркою фільмів "Україно, Ґудбай".

У конкурсі "Кіношоку" також показали стрічку "Метелик" київського режисера Максима Буйницького. Зняв її за новелою івано-франківської письменниці Тані Малярчук. Головна героїня "Метелика" — нічим не примітна жінка середнього віку Жанна. Вдень вона торгує на вокзалі пиріжками з картоплею. Ввечері молиться біля вікна. Просить у Бога кохання Івана — працівника вокзалу, який щодня ходить повз. З гучномовцем у руках він закликає всіх купувати квитки на електропоїзди в касах вокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Слабошпицький переміг на "Кіношоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути